Feel

Hoe ontspan jij?

Libbie vertelt over haar beste ontspanningsmethodes.

Hoe ontspan jij? Stel deze vraag aan tien verschillende mensen en de kans is groot dat zij een van de volgende antwoorden geven: sporten, series kijken, afspreken met vrienden, uitslapen en leuke dingen doen. Maar wat nu als alle van deze bovenstaande dingen geen optie voor je zijn? LIB geeft je tips!

Hit the gym: no thanks!

Sporten ontspant mij bijvoorbeeld niet. De gedachte alleen al dat ik me met een rood bezweet hoofd in een onflatteuze gymoutfit tussen vreemde mensen moet begeven geeft me instant-stress. Series kijken? Leuk, maar alles dat ik interessant vind op Netflix heb ik al gezien. Afspreken met vrienden? Dat kost me energie in plaats van dat het me oplaadt. Uitslapen? Dat is me al jaren niet meer gelukt. Leuke dingen doen? Met wie, en wie gaat dat betalen?

Breinkrakers

Mijn beste ontspanningsmethode is mijn hersens laten kraken: puzzelen, gamen, talen leren of raadsels oplossen. Denk bijvoorbeeld aan spelletjes op je telefoon, ouderwetse puzzelboekjes, legpuzzels, een vreemde taal leren via allerlei apps, kortom alles waarbij je hard moet nadenken. In je hoofd is er op dat moment geen ruimte voor verplichtingen en stress. En wat ook nog heel fijn is: het is gratis en kan op ieder moment van de dag!

Hoe ontspan jij? Meer tips!

Wil je meer lezen over ontspanning en lekker in je vel zitten? Dan raden we aan deze artikelen met tips ook even te checken!

Geef een reactie

%d