Life

Fuck, het moet anders en wel NU

Je lijkt maar niet vooruit te komen in bedrijf én in je leven... Dan moet je dit artikel zeker even lezen, met stappenplan!

Denk jij ook regelmatig: het moet nú anders? Maar blijf je op de bank zitten en verandert er dus niets? Dan is dit artikel voor jou!

Je lijkt maar niet vooruit te komen in je bedrijf én in je leven. Die dromen en verwachtingen die je had, de dingen die je wilde bereiken voor je 30e, die zijn niet uitgekomen. Je bucketlist wordt alleen maar groter in plaats van kleiner. En jouw lifegoals vervagen naar de achtergrond. Je staat stil. En je weet niet hoe je het moet oplossen. 

Fuck, het moet anders en wel NU

Twijfelkont!

Wanneer je gaat twijfelen over jezelf en alles dat je (nog niet) hebt bereikt, zijn we geneigd om helemaal niets meer te doen. Dat is normaal. We wachten op een teken van boven, iemand die ons zegt wat de volgende stap moet zijn of wachten simpelweg op meer inspiratie. Iets doen is altijd moeilijker dan niets doen. Maar wanneer je geen actie onderneemt, kun je ook niet verwachten dat je dromen vanzelf uitkomen. Zie daar, de cirkel waar je in blijft ronddraaien. Voor je het weet ben je 40 en heb je nog steeds niet bereikt wat je zo graag wil. Geen aantrekkelijk idee, hè?

Het moet nú anders. Zover ben je al. Alleen hoe, dat is de vraag. Je weet wat je wil, maar niet waar je moet beginnen. En dus doe je maar niks. Om vervolgens steeds meer van jezelf te balen. Gelukkig is er een manier om uit deze twijfelcirkel te stappen. En het is niet eens moeilijk! Er zijn namelijk 4 dingen die je nodig hebt om je doelen te bereiken: herhaling, connectie, actie en lef. Zie je dat geld niet in het lijstje staat? Ook zonder budget kun je namelijk je dromen waarmaken. Dat is in ieder geval iets dat je van je to do lijstje kunt wegstrepen. 

Herhaling maakt of breekt een gewoonte

Als je blijft doen wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg. Dat gezegde ken je waarschijnlijk al. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat je het ook in je voordeel kunt gebruiken. Door bepaalde acties steeds opnieuw te herhalen wordt het een gewoonte, én word je er steeds beter in. Stel dat het jouw doel is om meer te sparen. Dan helpt het niet wanneer je af en toe eens wat geld op je spaarrekening zet. Het wordt pas een gewoonte wanneer je het consequent doet. 1 x per maand op een vast moment bijvoorbeeld, of zelfs iedere dag een klein beetje. Het komt ‘in je systeem’. 

Niemand wordt ergens goed in als je het maar af en toe doet. Herhaling, herhaling, net zolang tot het een gewoonte wordt en het je makkelijk afgaat. Klinkt dit nog steeds lastig? Lees vooral verder, want zometeen krijg je een aantal concrete stappenplannen om jouw doelen te kunnen bereiken! Maar eerst nog even de uitleg over de andere drie zaken die je nodig hebt: connectie, actie en lef. 

Connectie maken is belangrijk

We schreven het deze week al: ondernemen is connectie maken. Je kunt dit ook opvatten als: je doel bereiken is connectie maken. Met connectie bedoel ik verbinden met anderen én met jezelf. Om je doelen te kunnen behalen moet je eerst weten wie je bent, wat je wil en wat je (nog niet) kunt. Verbinden met anderen betekent dat je jezelf en jouw droom zichtbaar maakt. Zodra je namelijk begint te praten over wat je wil bereiken, zul je merken dat er hulp komt uit hoeken waar je het niet had verwacht. Daarom is netwerken zo belangrijk en dat hoeft echt niet op een saaie grijze-mannen-bijeenkomst. Netwerken is ook zichtbaar zijn op internet, social media, in jouw buurt, bij je vrienden en iedereen die je tegenkomt. Kom uit je schulp en durf te zeggen wat je heel graag wil. Magic wil happen!

Dat is meteen die actie waar ik het net al over had. Dóen! Wachten op de bank met Netflix en een zak chips in je hand heeft niemand ooit verder gebracht. Als laatste in het rijtje: lef. Uit je comfortzone gaan is key om je dromen waar te maken. Ja het is eng, maar het levert geweldige resultaten op. Trust me

Het moet nú anders! 5 stappenplannen 

Dit zijn een aantal voorbeelden van dromen/doelen en de concrete dingen die je kunt doen om ze eindelijk te gaan behalen. Kleine stapjes waar je vandaag nog mee kunt beginnen! Verander de stappen gerust wanneer dat beter bij je past.

Voorbeelden

 • Doel: meer geld verdienen
 • Herhaling: iedere dag 1 ding doen om geld binnen te halen, al is het maar een euro
 • Connectie: maak zichtbaar waar jij heel erg goed in bent
 • Actie: perfectioneer je skill
 • Lef: benader mensen die al succesvol zijn en vraag hen om tips
 • Doel: je netwerk vergroten
 • Herhaling: iedere dag minimaal 1 persoon spreken die je nog niet kent
 • Connectie: maak jezelf zichtbaar aan anderen; laat zien wie je bent
 • Actie: benader zelf mensen en wacht niet tot ze naar jou toe komen
 • Lef: vertel op social media dat je nieuwe mensen wil leren kennen, wie heeft er tijd voor een koffiedate?
 • Doel: een paar kilo afvallen
 • Herhaling: bij ieder hapje jezelf afvragen of je een slimmere keuze kunt maken
 • Connectie: waarom wil je afvallen; is jouw doel realistisch?
 • Actie: geen ongezonde dingen meer in huis halen
 • Lef: koop een broek een maatje kleiner, probeer iedere dag of je erin past, post een trotse foto van jezelf als het gelukt is!
 • Doel: zelfverzekerder worden
 • Herhaling: schrijf iedere dag iets positiefs over jezelf op
 • Connectie: vermijd contacten met mensen die jou onzeker maken
 • Actie: stop met jezelf vergelijken met anderen; jij bent uniek!
 • Lef: doe elke week iets dat je een beetje spannend vindt
 • Doel: digital nomad worden
 • Herhaling: je digitale verdienmodel oefenen en uitbreiden
 • Connectie: vertel de wereld over je plan, wie heeft ervaring of tips?
 • Actie: alle juridische en financiële mogelijkheden onderzoeken
 • Lef: een one-way ticket boeken en kijken wat het leven je brengt

Het moet anders, en wel NU!

Kortom: doelen behaal je niet als je op de bank blijft zitten sippen. Neem iedere dag een klein stapje richting je droom en begin daar nu meteen mee. Ook wanneer je het spannend vindt; juist dán! Klinkt het allemaal als teveel moeite, vraag jezelf dan af of hoe graag je het eigenlijk wil. Misschien is het tijd om een nieuw doel te verzinnen. Maar krijg je er energie van? Let’s go!


Meer lezen?

Moet het nú anders, en lukt het nog steeds niet? Dan raad ik je aan ook deze artikelen vol motivatie te lezen.

Geef een reactie

%d