Read

Het Grote Zomer Probleem

Dit is het Grote Zomer Probleem waar bijna iedere vrouw mee te maken heeft. Dit artikel is voor jou vast ook herkenbaar!

Dit is dus Het Grote Zomer Probleem: Ik heb het heet. Zo heeeeeet. En ik zweet. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het zweet. Het stinkt, het plakt en het voelt vies. Dat is meteen ook de hoofdreden dat ik niet van sporten hou. Ergens zou ik graag een fitgirl willen zijn. Maar mezelf inspannen en zweten? No thank you.

Eigenlijk vreemd. De hele winter roep ik dat ik het zo koud heb en dat ik niet kan wachten tot de zomer weer begint. En dan is het eindelijk zover dat de jurkjes weer uit de kast kunnen en begint het klagen. Want er is Het Grote Zomer Probleem waar bijna iedere vrouw mee te maken heeft: zwetende bovenbenen. Schurende, geirriteerde zwetende bovenbenen. Dijen met zweetbultjes, schuurplekken, soms zelfs tot bloedens toe. Een leuk jurkje aan en een wandelingetje maken op een hete dag? Dacht het niet.

Het Grote Zomer Probleem

Nu zijn er natuurlijk allerlei oplossingen voor dit hele grote probleem. Talkpoeder ertussen strooien bijvoorbeeld. Nu weet ik niet hoe jullie dat ervaren, maar bij mij zit de talkpoeder dan overal. Bovendien is het na een half uur zweten alweer verdwenen. En ik weiger een bus babypoeder overal mee naar toe te nemen (leuk handtasje, past niks in enzovoorts). Andere oplossing: een wielrenbroekje onder je jurk. Dat ziet er toch niet uit? Je jurk plakt eraan vast en je loopt dus de hele tijd je jurkje van dat broekje los te plukken. Negen van de tien keer rollen de pijpen op naar boven en loop je met een opgepropt broekje rond. En laat ik het al helemaal niet hebben over de ongelofelijk onsexy situatie dat je jurkje opwaait en je bovenbenen als twee afgeknelde worsten te zien zijn.

Zie je het voor je? Lekker zomerweer, een date met een heerlijke man, fijn stukje wandelen en tijdens een spontane romantische actie waarbij het jurkje uitgaat komt er zo’n afschuwelijk wielrenbroekje tevoorschijn. Of nog erger: twee dikke vette rode afknellingsstrepen dwars over je bovenbenen. Ik sla deze zomer de jurkjes even over. Of heeft iemand de gouden tip?

Geef een reactie

%d