Feel

Het besef dat je beter kunt stoppen met wat je doet

Het besef dat je beter kunt stoppen met wat je doet kan je ineens overvallen. Je hebt jezelf 200% gegeven, maar het wil gewoon niet lukken...

Het besef dat je beter kunt stoppen met wat je doet kan je ineens overvallen. Je bent doorgegaan tegen beter weten in en hebt jezelf 200% gegeven. Toch was er steeds dat stemmetje in je achterhoofd: “Is dit wel verstandig?” Maar je ging door. Je had er immers al zoveel tijd ingestoken. Nog ff knallen….dan komt het vast goed. 

Maar het kwam niet goed. Wat je ook deed, het wilde gewoon niet lukken. Tranen rollen over je wangen. Zoveel tijd weggegooid….of toch niet?

Stoppen met wat je doet

Als iets niet lukt en je hebt je er maximaal voor ingezet en álles gegeven, dan was het gewoon niet jouw tijd. Het is beter om te stoppen dan te blijven trekken aan een dood paard. Dat heeft geen enkele zin en geeft je alleen maar frustratie. Het is slimmer om te analyseren wat je de volgende keer anders kunt doen. Vallen, opstaan en weer doorgaan. That’s life!

Het besef

Er is ook een positieve kant aan mislukte avonturen. Je weet nu dat het niet werkt wat je deed. Dat is een leermoment. Het besef dat je beter kunt stoppen met wat je doet is daarom een geschenk uit de hemel. Probeer het positief in te zien, ook als het even tegenzit.

Murphy’s law

Iedereen heeft weleens momenten dat het niet lekker gaat, privé of zakelijk. Of allebei tegelijk, want ellende heeft altijd de neiging om in meervoud te komen. Besef dan dat je niet alleen bent. Lucht je hart, desnoods anoniem op internet, want dat helpt. Trek jezelf uit je negatieve emoties en ga iets leuks doen. Ook al heb je er op dat moment geen zin in. Jezelf afleiden werkt.

Think outside the box

Volgende keer ga je het anders doen. Loop je keer op keer vast, overweeg dan een coach in te schakelen. Misschien is er iets dat je steeds over het hoofd ziet. Een frisse blik kan je helpen om alles weer helder te krijgen. Je bent zeker geen faler, always remember that!

Geef een reactie

%d