Feel

Helemaal zen

Drie snelle tips die je helpen ontspannen en meer rust in je hoofd te krijgen.

Jij bent vast niet helemaal zen. We hebben het namelijk allemaal druk druk druk, waardoor het soms moeilijk is om met de alledaagse hectiek van het leven om te gaan. Wij geven je 3 tips om weer in balans te komen. Ze kosten je slechts een paar minuten van je tijd. Ideaal!

Find your balance

Installeer jezelf op een rustige plek waar je naar buiten kunt kijken. Dit kan een tafel in je woonkamer zijn, een bankje in de trein, je bureau op het werk: het maakt niet uit. Zolang je ongestoord kunt zitten zonder afleidingen is het prima. Zet de timer op je telefoon op vijf minuten en begin je buitenomgeving te observeren. Echt goed kijken wat je allemaal ziet. Zie je mensen lopen en wat hebben ze aan? Zie je vogels in de bomen? Wolken die langzaam voorbij komen?

Hou dit vol totdat de timer piept. Niet tussendoor kijken hoelang de timer nog duurt! Concentreer je simpelweg op alle details die je buiten ziet. Na vijf minuten zul je merken dat je ademhaling rustiger is geworden, dat je hoofd een stuk leger is en je nieuwe energie hebt om te kunnen knallen!

Je dagelijkse motivatie in een boekje

Koop een mooi klein notitieboekje dat in je tas past. Noteer op de allereerste pagina in grote letters ‘SMILE’ of een ander positief woord dat jou motiveert. De volgende pagina’s worden gebruikt om notities te maken. Noteer iedere dag kort alle positieve ervaringen, resultaten of gevoelens die je hebt gehad. Maakt niet uit hoe klein of groot, als het maar positief voor jou is. Heel creatief of tijd over? Maak er dan ook leuke tekeningetjes bij. Bijvoorbeeld: Eindelijk 1 kilo eraf! Superleuke lunch gehad met Emma! Sem heeft vandaag zijn bord leeggegeten! Fijn gesprek gehad met klant X! Ladder in mijn panty is niet verder gescheurd!

Als je dit iedere dag doet heb je na een tijdje een boekje vol met positieve ervaringen die je op ieder moment van de dag kunnen motiveren als je je down voelt. Blader door je boekje en realiseer je dat iedere dag zijn goede punten heeft, ook op de dagen dat het je even tegen zit.

Helemaal zen met deze ademhalingsoefening

Voel je stress? Doe dan deze snelle ademhalingsoefening. Adem vijf tellen in, hou je adem vijf tellen vast en adem in vijf tellen weer uit. Herhaal vijf keer. Voor een nog effectiever resultaat hou je je ogen tijdens deze oefening gesloten (niet doen als je deze ademhalingsoefening achter het stuur doet natuurlijk). Voila, je hartslag is gedaald en je stressgevoel is afgenomen. Doe dit iedere keer als je stress hebt en je zult beter met spanningen om kunnen gaan.

Geef een reactie