Stories

Wat je als kind leuk vond is een goede basis voor je bedrijf

Denk eens terug aan jouw kindertijd. Wat je toen leuk vond is een goede basis als ondernemer!

Weet je nog wat jij als kind leuk vond om te doen? Vaak legt dat onbewust al de basis voor als je op latere leeftijd een bedrijf wil beginnen. Speelde jij met poppen, knutselde je veel of klom je altijd in bomen? Dat zegt iets over je persoonlijkheid, en dat kun je goed gebruiken in je onderneming!

Ik neem mezelf even als voorbeeld. Toen ik jong was las ik me helemaal suf aan boeken uit de bieb. Ik schreef vele dagboeken vol en maakte een tijdschrift waar klasgenoten zich op konden abonneren. Ik schreef artikelen, maakte stripverhalen en tekende uiteraard zelf de cover. Volgens mij was ik toen 8 jaar. Geïnspireerd door de Tina en Donald Duck was ik destijds met mijn eigen magazine al een heuse hoofdredacteur!

Daarnaast was ik altijd creatief bezig. Tekenen, schilderen, knippen, plakken, haken, breien…. Ik maakte zelf kleding voor mijn Barbies en ontwierp de mooiste sieraden.

Ik legde de basis voor mijn bedrijf al op jonge leeftijd

Ook was ik al op jonge leeftijd bezig met beauty. Vanaf het moment dat ik een make-up en parfum setje kreeg (ik was denk ik een jaar of 6), was ik verkocht. Berucht is het moment dat ik met rode lippenstift kunstwerken op de witte muren had gemaakt (moeder niet blij) en het haar van mijn zusje in een zeer vooruitstrevend punkkapsel had geknipt (zusje niet blij). Maar bezig met beauty was ik. Altijd.

Een ander belangrijk onderdeel van mijn jeugd was dans en muziek. Uren en uren danste ik voor de spiegel op Madonna en andere eighties hits. Dansen was mijn leven. Helaas is een professionele danscarrière door omstandigheden niet gelukt. Een grote klap, en zeker als je jong bent en je hele leven ervan gedroomd hebt om ballerina te worden. Ik moest op zoek naar een nieuw levensdoel en opnieuw bedenken ‘wat ik wilde worden’. Maar wat?

Ambitie, carrière switch en opnieuw beginnen

Ik kwam terecht in de verzekeringen en belandde uiteindelijk in het vastgoed. Dat deed ik jarenlang en had een mooie carrière als jonge zakenvrouw in een mannenwereld. Nadat ik die branche vaarwel had gezegd maakte ik vrij abrupt de overstap naar de beauty. Ik begon klein en zonder geld op de bank vanuit een slaapkamertje en bouwde het in korte tijd uit naar een groot bedrijf met op het hoogtepunt 2 vestigingen, 3 opleidingslocaties, 9 man personeel en 4500 klanten. Ambitieus typje, weet je wel.

Onder andere vanwege gezondheidsproblemen besloot ik na 9 jaar met de salon te stoppen. Maar wat ik daarna wilde gaan doen wist ik al. Want zoals ik al zei legt je kindertijd een goede basis voor je latere bedrijf of carrière. Mijn ballerina droom was niet gelukt, maar mijn beauty droom was uitgekomen en ik heb daarin alles bereikt wat ik wilde. Tijd voor wat nieuws! En het kon niet anders dan dat dat iets met schrijven en een tijdschrift werd. 

LIB the mag: een compleet media platform

Zie hier: LIB the mag, een online magazine voor jonge, stoere en ambitieuze vrouwen. Als je me inmiddels een beetje kent van al mijn Stories, weet je dat het niet bij dit magazine zal blijven. Met LIB heb ik namelijk grootse plannen. Een compleet media platform met een magazine, audio en video, een academy, events en nog veel meer. Oftewel, the place to be als je een ondernemende vrouw bent. Een plek waar je geïnspireerd en gemotiveerd wordt, waar je likeminded people ontmoet, je bedrijf een boost geeft en leert van de ervaringen van andere girlbosses.

Over 4 weken stopt mijn beautysalon en kan ik eindelijk fulltime al mijn plannen met LIB gaan uitvoeren. Ik ben heel benieuwd waar dit nieuwe pad me heen gaat brengen! Volg me op Instagram als je net als ik benieuwd bent naar dit nieuwe LIB avontuur :)

Geef een reactie

%d