Feel

Geluk kun je kiezen

Je eigen geluk maken? Dat doe je zo!

Je kunt kiezen voor geluk. Of niet. It’s totally up to you. Vaak denken we dat geluk je overkomt, dat je geluk moet hebben om iets groots te bereiken. Het goede nieuws? Je bent niet afhankelijk van die toevallige gelukstreffer. Je maakt hem gewoon zelf!

Gelukkig maar!

Wat is geluk? Dat is voor iedereen anders. Voor de één betekent het een dikke bak voor de deur, terwijl iemand anders helemaal happy is met een avondje helemaal alleen thuis, ijs en koekjes binnen handbereik (en niemand anders die het opeet). Er is dus geen vaste definitie van geluk. Feit is wel dat gelukkig zijn gelijk staat aan je gelukkig voelen. En daar heb je wel invloed op. Gelukkig maar!

Geluk kun je kiezen

Voor mij is geluk: geen verplichtingen hebben. Want dingen móeten, daar raak ik acuut van in de stress. Daarom heb ik afscheid genomen van alle zaken en mensen die mij verplichtingen opdringen. 

  • “Zo hoort het niet.”
  • “Dat is nou eenmaal zo.”
  • “Je moet dit, want anders…”

Helemaal geen zin in! Ik wil spelen, proberen, op mijn bek gaan. Experimenteren, hard vallen en grootser opstaan. Buiten het boekje leven en niet voldoen aan een opgedrongen ideaalbeeld. Als ik mijn haar paars wil verven doe ik dat gewoon (stond leuk!). Outside the box is where the magic happens. Dus blijf niet zitten in die doos, breek eruit! Verf ‘m roze, versier hem met glitters. Whatever floats your boat. Zolang het je een dikke grijns oplevert, zo eentje waar al je tanden te zien zijn, is het goed. Want alleen jij kan jezelf gelukkig maken. Niemand anders.

Onthou dat.


Meer lezen over geluk?

Dan moet je deze artikelen ook even checken! Gegarandeerd een klein geluksmomentje :)

%d