Look

Geheime beauty trucjes van de visagist om NU te proberen

In mijn 10 jaar als visagiste en huidspecialist heb ik heel wat beauty trucjes geleerd. In dit artikel verklap ik ze aan jou!

Beauty trucjes, altijd handig. Zeker wanneer je zelf niet zo handig bent met make-up of verzorgingsproducten. De bekende tips ken jij allang, maar hier zijn wat trucjes die je misschien nog niet kende. In dit artikel verklap ik mijn geheime trucjes om er snel stralend uit te zien!

Jarenlang werkte ik in de beauty business. Ik had een schoonheidssalon, make-upstudio en gaf trainingen op het gebied van wimpers, wenkbrauwen, huid en visagie. Na het volgen van meerdere opleidingen, duizenden klanten in mijn stoel en meer dan 10 jaar ervaring heb ik geleerd wat wél en niet werkt als het gaat om beauty. Het belangrijkst? We zijn allemaal anders, dus geen enkele truc werkt bij iederéén. Bovendien hebben we allemaal andere wensen op beautygebied. Waar de ene gaat voor een naturelle uitstraling met weinig make-up, wil de andere full on glam. Maar er zijn wel een aantal basistrucjes die voor iedereen geschikt zijn, die je makkelijk kunt toepassen. Dit zijn ze!

Beauty trucjes voor een stralende huid

Laten we met de ultieme basis beginnen: jouw huid. Je weet waarschijnlijk al dat de huid de spiegel is van je gezondheid; goed eten, slapen en water drinken is een must. Maar wat kun je nog meer doen? 

Wist je dat een droge huid sneller rimpels krijgt én er ook ouder uitziet? Smeren is daarom heel belangrijk, zeker in de winter wanneer we allemaal lekker bij de verwarming zitten. Welke crème moet je kiezen en is duurder echt beter? Om met dat laatste te beginnen: nee, duurder is niet beter. Een crème van Chanel (ik noem maar wat), is niet automatisch beter dan een drogisterijproduct. Waar het om gaat is de hoeveelheid werkstoffen in de crème, en of deze werkstoffen geschikt zijn voor jouw specifieke huidtype. Een jonge, gezonde huid kan het prima doen op een drupje huidolie, maar als jij last hebt van acné, een gevoelige huid, rosacea of andere zaken heb je een ander product nodig. 

Je wordt voor de gek gehouden!

Het allerbelangrijkste voor je huid is dat je producten kiest zonder irriterende stoffen, en dat zijn er meer dan je denkt! Hoe minder ingrediënten in een crème, hoe beter. Goedkope vulstoffen zoals paraffine, minerale olie en de meeste synthetische conserveringsmiddelen kun je missen als kiespijn. Ze doen niets voor je huid en maken je huidprobleem alleen maar erger. Het lullige is dat ze je huid vaak wel goed laten voelen. Daarmee word je dus voor de gek gehouden. Het is namelijk veel belangrijker hoe je huid eruit ziet; niet of het fijn aanvoelt. 

Een voorbeeld hiervan is vaseline. Vaseline wordt veel gebruikt om je huid minder droog aan te laten voelen. Maar wat veel mensen niet beseffen is dat vaseline niets anders doet dan jouw huid afsluiten met een vettig laagje. Het verzorgt niet, het hydrateert niet en doet werkelijk niets goeds. Het enige moment waarop je vaseline zou kunnen gebruiken is wanneer jouw huid blootgesteld gaat worden aan extreme kou of wind. Dán heb je profijt van die dikke, beschermende laag. In alle andere gevallen: skip die vaseline! 

Er is geen ‘one size fits all’ skincare

Laat je adviseren door een professional als je twijfelt. Vraag naar de specifieke werkstoffen in het product, welke irriterende stoffen erin zitten en voor welk huidtype het is bedoeld. De ene fijne crème die je beste vriendin gebruikt, kan bij jou weleens helemaal verkeerd vallen. Er is helaas geen ‘one size fits all’ als het gaat om skincare.

Nog een trucje is om producten te gebruiken met een iets lagere PH dan ‘PH-huidneutraal’. Een ‘zuurdere’ huid is een gezondere huid die beter bestand is tegen huidproblemen. Vermijd daarom kant-en-klare reinigingsdoekjes (ook de versie voor de gevoelige huid!) en zeep.

Next up: make-up trucjes!

De bekende make-up mistakes ken jij allang: teveel of te oranje foundation, mascara spinnenpoten en te dikke cake lagen zijn niet oké. Dat hoef ik je niet meer uit te leggen. Maar welke beauty trucjes kun je toepassen om een stralender uit te zien, zónder veel make-up op je gezicht?

Minerale foundation is één van die beauty trucjes. Een dun laagje met een kabuki kwast aanbrengen kost je 10 seconden, beschermt tegen veroudering door de zon, verbetert de structuur van je huid, gaat ontstekingen tegen (bijvoorbeeld door colloidaal zilver in de poeder) en maakt je huid egaler, zonder de boel te verstoppen. Minerale make-up is juist erg geschikt voor de onrustige, onzuivere en gevoelige huid. Oók als je last hebt van acné, psoriasis, eczeem of rosacea dus.

Weg met de rimpels

Rimpels, we willen ze allemaal zo lang mogelijk vermijden. Hoewel de mate van veroudering is opgeslagen in jouw DNA (kijk naar je moeder en weet wat je te wachten staat!), kun je het proces wel vertragen. Daarvoor zijn deze zaken super belangrijk:

  • Nooit in de zon zonder UV bescherming (dit is nr. 1 tegen rimpels!)
  • Goed eten, slapen en ongezonde gewoontes vaarwel zeggen
  • Je huid gehydrateerd houden
  • Je huid schoonhouden

That’s it. Inderdaad, de meeste anti-rimpelcrèmes werken niet of amper. Er is eigenlijk maar één uitzondering op de regel en dat is retinol. Helaas bevatten de meeste goedkope huidproducten onvoldoende retinol om écht effectief te zijn. Laat je adviseren door een professional en kies een huidverbeterend product in plaats van een huidverzorgend product. 

Je kunt jouw huid ook minder rimpelig laten lijken met trucjes die optisch een gladdere huid geven. De eerste is heel gemakkelijk en dat is exfoliëren. Daarmee verwijder je oppervlakkig vuil, dode huidcellen en een teveel aan talg. Maak niet de fout om je gezicht te gaan scrubben, dit is veel te hardhandig voor je tere gezicht! Exfolieer liever 1 x per week met zuren, oftewel een vloeistof. Dit werkt ten eerste veel beter, geeft je een superzachte huid en beschadigt je huid niet. Remember: een gladde huid lijkt altijd jonger!

Glow baby glow

Ook een glanzende huid lijkt jonger. Voordat je meteen grijpt naar de highlighter, wel eerst even een waarschuwing. Teveel glans is niet oké en benadrukt juist rimpels en grove poriën. Je moet op zoek naar de sweet spot: een beetje glans, maar niet too much. 

Hoe witter je oogwit, des te jonger en frisser je lijkt. Dat kan best lastig zijn als je slecht slaapt of oververmoeid bent. Mijn tip: oogdruppels gebruiken, een tipje glanzende poeder in je ooghoeken en tightlinen! Het lijntje onder je ogen kennen we allemaal wel, maar het laat je ogen kleiner lijken en dat is niet wat je wil. Kies in plaats daarvan voor een lijntje aan de binnenkant van je bovenste ooglid. Til je bovenste ooglid voorzichtig op. Zie je de waterlijn, net onder je wimpers? Die ga je inkleuren met een donker oogpotlood. Het resultaat is dat je wimperlijn donkerder lijkt en daarmee een groter contrast heeft met je oogwit. Het maakt je ogen optisch groter en frisser. Deze truc wil je meteen proberen!

Breng kleur in je gezicht

Kleur in je gezicht is ook zo’n handig beauty trucje. Een bleek en kleurloos gezicht lijkt ouder en vermoeider. Gebruik daarom een matte blush die een klein beetje kleur geeft. Een perzikkleur staat bijna iedereen. Blijf weg van roze, paars of rood.

Tot slot: of je nou veel of weinig make-up gebruikt, own it! Een zelfverzekerde uitstraling geeft je een instant boost en een stralend uiterlijk. Hello good looking!


Meer lezen over beauty trucjes?

Deze artikelen over make-up en beauty wil je nu meteen lezen:

Geef een reactie

%d