Talk

De leukste klanten met foodie & marketing specialist Marieke

In dit interview vertelt Marieke waarom ze is gaan ondernemen en over de missie van haar bedrijf. Enjoy!

Foodie & marketing specialist Marieke Plant is gespecialiseerd in het helpen van ondernemers om de leukste klanten te krijgen. Marieke: “Ik help food- en lifestyle ondernemers met het neerzetten van een marketingstrategie die bij ze past! Dit doe ik met een combinatie van online training om het kennisniveau rondom marketing een flinke upgrade te geven, 1-op-1 coaching en indien daarvoor gekozen livedagen met een groep. Tijdens onze samenwerking gaan we aan de slag met een aanpak die helemaal bij de klant past. Maar ook gebaseerd op onderzoek en een stukje marketingtheorie. Ik wil dat je zelf snapt wat je aan het doen bent, dat je weet waarom en dat het past bij wie je bent en wat je doet. Dat zorgt vaak voor het beste resultaat.

Als je dingen doet ‘omdat het zo hoort’ weet je zeker dat je het niet volhoudt en dat het niet gaat werken. Ik wil graag laten zien hoe je een ijzersterke marketingstrategie neerzet – die je zélf kan toepassen – en je bedrijf laat uitgroeien tot een succes! Want dat is waar ik in geloof.”

WAAROM BEN JE BEGONNEN MET ONDERNEMEN?

de leukste klanten krijg je met foodie & marketingspecialist Marieke
foto: Mandy Brander Fotografie

“Eigenlijk kon ik nergens echt mijn ei kwijt. Ik heb gewerkt voor Smulweb, Jumbo, Centraal Beheer en een marketing agency: mooie namen, maar nergens werd ik blij van. Ik wilde meer vrijheid, maar ook werken voor klanten waarmee ik me écht verbonden voel, waar ik zelf enthousiast van wordt en voor wil werken alsof het mijn eigen bedrijf is. Daarnaast irriteerde het mij mateloos dat ik me vaak alleen maar mocht ‘bemoeien’ met een klein onderdeel, bijvoorbeeld alleen adverteren of mailings.

Mijn visie op marketing is heel anders: je wil alle elementen goed aan elkaar knopen zodat je een klant moeiteloos kan aantrekken, verbinden, verkopen en verrassen. Ik geloof in een optimale klantreis. Iemand aan de hand meenemen.

Binnen mijn laatste job kon ik mijn ei op al deze vlakken niet helemaal kwijt. Ik liep over, voelde me slecht en wist niet meer wat ik leuk vond. Het was duidelijk: ik moest aan de slag op mijn eigen voorwaarden!”

FOODIE & PASSIE VOOR MARKETING

“Als je mij een beetje kent weet je dat ik een enorme foodie ben. Maar daarnaast ben ik in de afgelopen jaren ook flink afgevallen, ging ik van totaal a-sportief naar 5x CrossFit in de week en investeer ik sinds ruim 2 jaar ook veel in persoonlijke ontwikkeling en mindset. Als ik praat met ondernemers in food en lifestyle raken we niet uitgepraat! Ik deel hun passie.

Ik weet dat veel coaches starten, omdat ze zelf een transformatie zijn ondergaan en vanuit hun eigen verhaal anderen zijn gaan helpen. Bij mij is het iets anders gelopen. Ik ben niet gaan coachen op de gebieden waar ik me de laatste jaren meer in ontwikkelde (body, food en mind) maar ik help juist díe coaches met dat waar ík goed in ben: marketing! Ik vind het zó zonde als je zo’n geweldig aanbod hebt waarmee je anderen kunt helpen, maar jouw potentiële succes niet behaalt omdat je niet weet welke stappen je (nog) moet zetten. Daarom zet ik mijn marketing skills graag in om jou te helpen aan de allerleukste klanten!”

MARIEKE OVER HAAR INSPIRATIE

Marieke laat zich graag inspireren door anderen. “Ondernemers die naast hard werken ook genieten van het leven! Ik hoef niet zo nodig die ZZP’er te zijn die op een verjaardag kan vertellen dat ze wel 60 uur heeft gewerkt die week. Ik ga voor die onderneming waarbij ik én kan knallen in mijn werk, genoeg verdien om lekker te kunnen leven maar waar ik ook tijd over hou om dat geld uit te geven ;-)

Op het gebied van ondernemen en mindset ben ik erg geïnspireerd door Sanny Verhoeven. Haar energie, creatieve ideeën en combinatie van ondernemen en gezin vind ik gaaf om te zien. Zo wil ik het ook graag.”

de leukste klanten krijg je met foodie & marketingspecialist Marieke
foto: Mandy Brander Fotografie

WAAR BEN JE HET MEEST TROTS OP?

“Ik ben ontzettend trots als mijn klanten mooie resultaten behalen! Ik heb een klant geholpen die aan het begin van onze samenwerking niet hoog durfde in te zetten en als haar doel aangaf om 3 nieuwe klanten per maand binnen te halen. Ons traject is inmiddels klaar, ze is ontzettend goed aan de slag gegaan en heeft nu al 10 nieuwe klanten per maand en een wachtlijst! Hoe vet is dat? Daarnaast is marketing niet meer moeilijk of eng en zie ik gewoon dat ze elke week weer nieuwe dingen invoert die we samen hebben bedacht. Ze groeit zo hard! Dat is voor mij de kers op de taart en het hoogtepunt van mijn eerste maanden als ondernemer.”

MARIEKE VIND DIT DE BELANGRIJKSTE EIGENSCHAP VOOR EEN ONDERNEMER

“Doorzettingsvermogen en creativiteit is de allerbelangrijkste eigenschap voor een ondernemer. Er heerst een beeld dat je als ondernemer gelijk bakken omzet haalt en dat ondernemen easy is. Uiteindelijk kan dat zo zijn, maar je moet ook durven investeren en blijven doorzetten. 

Creativiteit is belangrijk om op te vallen, te onderscheiden maar ook om door te pakken als er iets tegenzit. In de corona lockdown begin dit jaar werd in bepaalde sectoren direct duidelijk wie voor makkelijk geld gaan en wie de echte ondernemers zijn (wat mij betreft). Die laatste groep herpakte zich namelijk razendsnel en kwam op creatieve manieren naar voren met alternatieven om toch te blijven draaien. De ‘makkelijk geld’ groep sloot de deuren en deed niets.

Natuurlijk zijn er bedrijven die écht niets kunnen. Maar in mijn omgeving zag ik ondernemers die letterlijk tegen mij zeiden: ‘Ik kan hier niets mee’. Waar anderen juist creatieve manieren zochten om toch in the picture te blijven bij hun klanten. Dat maakt al veel verschil. Ik wil hier niemand mee tegen het zere been schoppen, maar voor mij ben je een echte ondernemer als je doorzet en altijd weer een weg vindt.”

“Mijn klanten kunnen altijd bij mij terecht voor feedback in de Facebook community of 1-op-1!”

WAARSCHUWING VAN MARIEKE

“Laat je niet gek maken! Online lijkt het alsof iedereen direct door het dak gaat. Dat frustreert, zeker als het bij jou niet gebeurt. Maar weet dat bij bijna iedere ondernemer die het ene na het andere uitverkoopt vaak jaren aan netwerken en aan hun personal branding bouwen vooraf is gegaan. Bekijk dus hoe jij het wil doen. Investeer in het connecten met je doelgroep. Ga oprecht het gesprek aan vanuit interesse.

Bouw een community, groep geïnteresseerden of schare potentiële klanten (hoe je het ook wilt noemen) op en vertrouw erop dat het zich gaat terugbetalen. Ik heb bijvoorbeeld een gratis besloten Facebook community voor coaches waarin ik regelmatig gratis advies geef en masterclasses hou. Puur om te laten zien wie ik ben en wat ik kan bieden!

Verder zou ik als marketeer adviseren om niet van alles te proberen en na 2 weken weer de handdoek in de ring te gooien. Ga aan de slag vanuit een strategie, doe onderzoek, schrijf uit hoe je het wilt en bouw stapje voor stapje aan die ideale klantreis.”

MEER LEZEN OVER FOODIE & MARKETING SPECIALIST MARIEKE?

Marieke Plant Marketing
website / facebookgroep / instagram


NOG MEER INSPIRATIE NODIG?

Ben je toe aan nog meer inspirerende verhalen van succesvolle vrouwelijke ondernemers? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk ook interessant:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: