Talk

Ellen: “Ik had geluk én pech dat ik meteen klanten had.”

Ik sprak Ellen via Zoom over haar valkuilen als ondernemer. Ook te zien op YouTube!

Ken je Ellen nog? Een tijdje geleden interviewde ik haar over haar coaching business en schreef er een artikel over: Ellen weet wat ze wil en helpt jou om hetzelfde te doen. Gisteren nam ik met haar een podcast op over de eigenschappen van een succesvolle ondernemer. Geen interview dit keer, maar een gezellig gesprek over pech en geluk, een uitwisseling van onze ervaringen met het ondernemerschap en onze tips voor een succesvol bedrijf.

Tijdens onze Zoom call spraken we onder andere over mindset, de voor- én nadelen van het eigen baas zijn, investeren, hard werken en de manier waarop wij ons bedrijf hebben opgebouwd. Ellen vertelt bijvoorbeeld over haar switch van loondienst naar een eigen bedrijf, haar onzekerheden als startende ondernemer en haar valkuilen. En ik vertel over de verschillende bedrijven die ik heb gehad, wat ik moeilijk vind aan het ondernemen én het belangrijkste dat ik heb geleerd in 20 jaar ondernemerschap.

Pech, geluk en op je bek gaan als ondernemer

Op je bek gaan als ondernemer: in deze podcast delen Ellen en ik ook onze failures en tegenslagen. Zo vertelt Ellen over haar mislukte advertentie- en funnel avontuur, en ik over investeringen die achteraf te risicovol bleken. Van deze failures hebben we beide veel geleerd! Een ander grappig voorbeeld: Ellen haalde in haar eerste week direct een klant binnen en dacht daarom dat het ondernemerschap een makkie zou zijn. Helaas was het daarna een paar maanden stil. Best confronterend! Daardoor werd ze gedwongen om kritisch naar haar businessplan te kijken.

Tijdens de podcast vertel ik je over mijn langetermijnstrategie, het leren werken met social media zoals Instagram en waarom de beruchte € 10.000 omzet per maand mij hélemaal niets zegt. Wil je meer lezen over mij? Kijk dan even naar mijn andere Stories in dit magazine!

Kortom: in het gezellige Zoom gesprek leer je ons beter kennen, leer je van onze ondernemerservaring én doe je inspiratie op. Check het zelf op Spotify, Apple Podcasts en YouTube!


Meer lezen of luisteren?

Heb je dit artikel met bijbehorende podcast al gezien over het inspirerende verhaal van ondernemer Myrthe?

Myrthe: “De wereld duurzamer maken. Daar ga ik voor!”

Geef een reactie

%d