Talk

Ellen weet wat ze wil en helpt jou om hetzelfde te doen

LIB sprak met Ellen over haar missie als coach.

Vandaag in ‘Talk’ een interview met Ellen over haar bedrijf Ellen Bressers Coaching. Haar programma’s zijn specifiek voor vrouwen die het allerliefst voor zichzelf willen beginnen maar niet weten wat ze kunnen doen, die het zelfvertrouwen missen óf gewoon geen flauw idee hebben waar ze moeten beginnen. Ze doet dit door het geven van online trainingen, 1-op-1 coaching, VIP dagen en haar podcast op Apple Podcasts en Spotify. Van droom naar bedrijf, dit is Ellen!

ellen weet wat ze wil en helpt jou om hetzelfde te doen
Ellen Bressers

“Ik help vrouwen om te stoppen met die baan waar ze geen energie van krijgen, om erachter te komen wat ze wél willen EN hoe ze dit kunnen bereiken. Eindelijk gaan doen wat je wél gelukkig maakt! In mijn Ready to Quit programma help ik vrouwen om dit in 10 weken te realiseren.”

Ellen Bressers Coaching

website / instagram

Ellen over de start van haar coaching business

Ellen, vertel. Waarom ben je gaan ondernemen?
“Vrijheid is voor mij het allerbelangrijkste, en werken in loondienst voelde als het tegenovergestelde. Steeds ging ik weer op zoek naar een nieuwe baan, een nieuw bedrijf, maar ik vond niets dat echt bij me paste. Toen kwam ik erachter dat ik naar de verkeerde dingen zocht. Want aangezien vrijheid voor mij het allerbelangrijkste is, besefte ik dat werken in loondienst mij niet gelukkig maakt. Toen is de knop omgegaan, heb ik écht voor mezelf gekozen en ben ik een bedrijf gestart. Ik heb toen ook direct mijn baan opgezegd omdat ik er volledig voor wilde gaan!”

Wie of wat inspireert jou het meest?

“Ik word het meest geïnspireerd door mensen die zich niets aantrekken van anderen. Zoveel mensen roepen dat het ze allemaal niets boeit, maar er zijn maar weinig mensen die dat ook echt zo voelen. Ik heb hier zelf de afgelopen jaren enorme stappen in gezet. Maar ik weet dat er nog veel meer mogelijk is.”

Waar ben je het meest trots op, Ellen?

“Ik was net een week fulltime ondernemer en ik had mijn eerste programma nog niet eens af, maar ik had wel een verkoop PDF gemaakt. Op dat moment had ik namelijk nog geen website. In die week had ik direct een salesgesprek en deze dame zei JA! Ik was echt zo enorm trots (en tegelijkertijd heel bang, haha); dit was meteen een bevestiging dat ik 100% op de goede weg was.”

Wat is volgens jou de allerbelangrijkste eigenschap voor een ondernemer?

“Geloof in jezelf! Je kunt zulke mooie verhalen op je website hebben staan, zulke goede advertenties inzetten en mooie foto’s op je Instagram plaatsen, maar als jij niet 100% in jezelf gelooft dan gaan anderen dit ook niet doen.”

Welke waarschuwing wil je iedere startende ondernemer geven?

“Bescherm jezelf tegen een overvloed aan informatie. Zeker als je actief bent op Instagram en Facebook word je echt overspoeld met advertenties voor gratis e-books, checklists, webinars etc. En ook al voelt het op dat moment alsof alles super relevant is voor jou (FOMO alert), doe het niet! Je krijgt veel teveel informatie en iedereen zegt weer net iets anders, waardoor je uiteindelijk juist veel meer onrust gaat voelen. Wil je hulp? Investeer dan in één programma, één coach of één training en niet in tien verschillende. Sla al die advertenties over en doe het rustig aan. Want er komt zoveel op je af als startende ondernemer! Zorg dus dat je rust in je hoofd houdt. Dat gaat je écht helpen om stappen te maken.”


Meer lezen over inspirerende vrouwelijke ondernemers?

Als je jezelf helemaal geïnspireerd voelt door dit interview met Ellen, dan vind je deze artikelen vast ook interessant. Check it out!

Geef een reactie

%d