Read

Eigen baas, wat een droom

Ondernemer worden? Weet waar je aan begint...

Tja, dat krijg je ervan. Je wilde zo nodig voor jezelf werken. En dan blijkt ineens dat je Echt Hard moet werken. Klusjes moet doen waar je totaal geen zin in hebt. Of die je eigenlijk helemaal niet zo goed kunt. Je wilde dat ene ding doen waar je zo goed in bent. Dát is je geldmachine. Daar ging je een succes van maken, helemaal door en voor jezelf. Eindelijk zélf beslissen wat je doet. Eigen baas, wat een droom. 

Droom lekker verder!

Helaas komen startende ondernemers er na een tijdje achter dat een groot deel van jouw ik-ben-eigen-baas-dus-ik-heb-alle-vrijheid eigenlijk inhoudt dat je maar een klein gedeelte van je tijd bezig bent met dat ene wat je zo goed kan. De rest gaat op aan je administratie, sales, marketing, mailfunnels, websites, je rot googelen, social media en software updates. Gaan de zaken goed, dan kun je die vervelende taken uitbesteden aan iemand die er wél gelukkig van wordt. Maar dat is  de eerste jaren meestal nog niet het geval. 

Eigen baas, wat een droom?

Een bedrijf opzetten, laten groeien en winstgevend maken kost tijd. Ontzettend veel geduld. Leren. Hard werken. En tijd, niet te vergeten. Ondernemer worden? Weet waar je aan begint…. (maar het is geweldig, echt waar!)


Meer lezen over eigen baas zijn?

Deze artikelen zijn ook een dikke aanrader voor iedereen die de droom heeft om eigen baas te zijn:

Of lees een van de andere luchtige columns:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: