Listen Stories

Eigen baas: dit is mijn Frustratie Top 10!

Als jij ondernemer bent, dan is dit vast een feest der herkenning. Ook te beluisteren op Spotify!

Eigen baas zijn is hartstikke leuk, maar levert zeker ook frustratie op. Soms heb je van die dagen dat je het bijltje erbij neer wil gooien. Dit is mijn persoonlijke Frustratie Top 10! Herkenbaar?

Geen zin om te lezen? Beluister het artikel hier!

Eigen baas: dit is mijn Frustratie Top 10

Wanneer jij deze frustraties met mij deelt, laat het me dan weten! Samen gefrustreerd zijn is makkelijker dan in je eentje :)

10. Continu in je hoofd met je bedrijf bezig zijn

Als eigen baas stopt het werk nooit. Tuurlijk gaat die laptop weleens dicht, maar je blijft in gedachten altijd ‘aan’ staan. Best irritant! Soms wil je gewoon even kunnen ontspannen, zonder dat je steeds blijft nadenken hoe je je bedrijf kunt verbeteren.

9. Jezelf steeds opnieuw motiveren

Ook zo’n leuke: jezelf steeds opnieuw moeten motiveren. Waar je in loondienst ‘gedwongen’ werd om naar je werk te gaan en ook echt iets productiefs te gaan doen, moet je dit als ondernemer zelf voor elkaar krijgen. En dat lukt niet altijd. Er zijn dagen bij dat ik weinig inspiratie heb en mezelf moet dwingen om aan de slag te gaan.

8. Creatief omgaan met je budget

Een bedrijf starten of laten groeien kost geld, en dat is meestal niet onbeperkt aanwezig. Dat betekent keuzes maken. Hoewel ik het een uitdaging vind om zoveel mogelijk te doen met zo weinig mogelijk geld, is het ook vaak frustrerend. Je goede ideeën niet kunnen uitvoeren omdat je bankrekening het niet toelaat is ronduit kut.

7. Steeds weer iets nieuws moeten bedenken

Als ondernemer moet je met de markt meebewegen en dat betekent steeds op de hoogte blijven van wat jouw doelgroep wil. Best lastig als je net lekker bezig was en je alwéér iets nieuws moet bedenken. Technologie verandert bijvoorbeeld snel. Klanten verwachten dat jij overal van op de hoogte bent en meegaat met de trends.

6. Concurrenten die het beter doen dan jij

Wat je ook doet: soms lukt het gewoon niet. En dan is het extra frustrerend als jouw concurrent wél succes heeft. Hoe dan??

5. Onbegrip van je omgeving

Wanneer jij, net als ik, mensen in je omgeving hebt die geen ondernemer zijn, snappen ze niet altijd hoe het werkt. Als eigen baas heb je te maken met deadlines, budgetten, time management, inspiratie opdoen, vrijheid en verantwoordelijkheid. Het algemene idee in de samenleving is dat ondernemers moeiteloos veel geld verdienen. Nou, we moeten er hard voor werken kan ik je vertellen!

4. Altijd maar productief zijn

Nee zeggen tegen afleidingen, ben jij er goed in? Ik niet. Er staan gewoon teveel leuke series op Netflix. Haha! Nee zonder gekheid: met de enorme vrijheid om je eigen tijd in te delen komt tegelijkertijd ook de plicht om jezelf aan het werk te kunnen zetten. Niet altijd makkelijk hoor.

3. Ideeën die gigantisch floppen

Geweldige ideeën…. die vervolgens gigantisch floppen. Bloed, zweet en tranen, maar niemand lijkt het te willen kopen. Kak! Hate it when that happens.

2. Klanten met te hoge verwachtingen

Klanten lijken soms te denken dat je Superman (Superwoman) bent. Het moet goed, goedkoop en het liefst gisteren. Mensen, ik heb maar twee handen!

1. Mensen die zich niet aan afspraken houden

Met stip op 1: mensen die zich niet aan afspraken houden. Als ik voor iedere keer dat iemand een afspraak last minute afzegt of gewoon niet op komt dagen één euro zou krijgen, dan was ik allang miljonair. Ik weet niet waar het aan ligt, want ik ben zelf van het type: ‘afspraak is afspraak’. Heel frustrerend punt dit. Het getuigt van weinig respect voor de agenda van de ander. Iedereen heeft het druk Gerda, niet alleen jij.


Eigen baas, wat een frustratie!

Wil je meer lezen over fuck ups, motivatieproblemen en struggles als ondernemer? Dan moet je deze artikelen echt even checken:

Geef een reactie

%d