Work

Een eigen bedrijf starten: vergeet de visitekaartjes!

Veel beginnende ondernemers maken dezelfde fout en besteden teveel tijd aan de verkeerde dingen. Wat moet je wél doen als je een eigen bedrijf wil starten?

Als je al jaren droomt van het starten van een eigen bedrijf is het soms lastig om de daadwerkelijke stap te maken. Je hebt het gevoel dat je niet meer terug kunt. Het wordt ‘echt’. Je hebt een ondernemersplan geschreven, je startkapitaal is geregeld, tja en nu? Er komt een moment dat je daadwerkelijk moet gaan beginnen met ondernemen.

Tijd en geld investeren in de verkeerde dingen

Veel ondernemers die het eng vinden om écht te starten storten zich op de huisstijl, de visitekaartjes, de website en de juiste inrichting. Hartstikke leuk om mee bezig te zijn natuurlijk. Maar je hebt het allemaal niet nodig om te starten. Je stelt alleen maar het moment uit dat je iets gaat doen om geld te verdienen! Want je visitekaartjes en je nieuwe bureau kunnen nog zo mooi zijn, klanten levert het niet op.

Spring!

Wat je dan wel moet doen? Gewoon in het diepe springen. Vertel iedereen die het wil horen dat je een eigen bedrijf bent gestart. Promoot jezelf en je diensten tot je erbij neervalt. Pak de telefoon en begin te bellen. Die mooie visitekaartjes zijn binnen één dag geregeld als het moet. 

Het komt goed

Maak dus niet de fout om eerst alles op orde te willen hebben voordat je in het diepe springt. Beter ga je gewoon beginnen. Gaandeweg kun je alles aanschaffen en regelen. Je kunt namelijk wel denken dat klanten zitten te wachten op die ene bepaalde dienst waar je dure materialen voor hebt aangeschaft, maar vaak blijkt in de praktijk dat je bedrijf toch een hele andere kant op gaat dan je vantevoren dacht. Zonde als je dan tijd en geld hebt geïnvesteerd in de verkeerde dingen.

Ondernemen vanuit je zolderkamer

Genoeg succesvolle ondernemers die met niets zijn begonnen. Op een zolderkamertje met een telefoon en een notitieblok. Denk maar eens aan Google, YouTube of wat dacht je van Steve Jobs die in de garage van zijn ouders de eerste Apple computers in elkaar knutselde?

Just do it!

Wil je dus écht starten met je eigen bedrijf? Just do it! Al het andere komt vanzelf. Inclusief die mooie visitekaartjes.

Geef een reactie

%d