Feel

Wat geeft jou échte inspiratie?

Inspiratie leidt tot een ongekende energieboost, motivatie en zorgt voor creatieve oplossingen. In dit artikel lees je over manieren om geïnspireerd te raken en tot fantastische ideeën te komen.

Wat geeft jou échte inspiratie? Daarmee bedoelen we: bruisen van de energie, niet kunnen slapen, superwoman-like-motivatie en kriebels in je buik?

Vlinders in je buik

Een beetje alsof je verliefd bent en aan niets anders meer kunt denken. Het zit in je hoofd, dag en nacht. Je bent er misschien zelfs een beetje misselijk van. Je probeert jezelf af te leiden, maar dat lukt maar eventjes. Je gedachten gaan constant terug naar je grote inspiratiebron en de bijbehorende ideeën. Herkenbaar?

‘In spirare’

De betekenis van het woord ‘inspiratie’ komt van het Latijnse ‘in spirare’, dat ‘inademen’ of ‘inblazen’ betekent. Inspiratie staat dus letterlijk voor ‘iets de geest in blazen’, oftewel: bezieling. Enthousiast zijn over iets en het ook echt voor je kunnen zien, leidt tot diepere inzichten en creativiteit.

Beelddenken

Het is bewezen dat de meeste succesvolle ondernemers creatief, intuïtief en daarnaast ook goede beelddenkers zijn. Ze zien hun idee voor zich tot in de kleinste details. Deze zogenaamde ‘creatieve beelddenkers’ zijn in staat een probleem van meerdere kanten te bekijken en op die manier tot een bijzonder creatieve oplossing te komen. Ze denken vooral in plaatjes en zijn daarmee goed in visualiseren. Beelddenken is een talent, maar komt in het reguliere onderwijs goed niet tot zijn recht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel succesvolle ondernemers ‘gefaald’ hebben op school. Ze zijn slim genoeg, maar het is een ánder soort intelligentie. Vaak zien we ze pas op latere leeftijd succesvol worden. Op hun eigen manier.

Succes zonder diploma

Michael Dell, Coco Chanel, Mark Zuckerberg, Henry Ford, Richard Branson, Steve Jobs, Bill Gates, Walt Disney…. Zomaar wat namen van erg succesvolle entrepreneurs die hun opleiding niet hebben afgemaakt. Stuk voor stuk inspirerende talenten die met hun creativiteit en intuïtie tot fantastische ideeën kwamen. En daar profiteren we met z’n allen nog steeds van!

Wat geeft jou échte inspiratie?

Inspiratie leidt tot creatie. Geef jezelf dus de mogelijkheid om geïnspireerd te raken, elke dag opnieuw. Inspiratie heeft de gekke eigenschap om tevoorschijn te komen als je brein tot rust komt. Op vakantie bijvoorbeeld. Maar ook als je in je hoofd bezig bent met een taak die je haast onbewust kunt uitvoeren. Autorijden op de snelweg is een goed voorbeeld, net zoals wandelen in de natuur. Ook herinneringen, objecten, geuren, het lezen van boeken of ontmoetingen met bijzondere mensen kunnen tot een enorme energieboost leiden. Stress is een bewezen blokkade voor creativiteit. Blok dus regelmatig ontspanning in je agenda en laat die goede ideeën maar komen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: