Work

Ben jij een dromer of een doener?

Twijfel, twijfel.... Je wil gaan ondernemen, maar je weet niet of je het wel durft. Wat nou als het mis gaat? LIB helpt je beslissen.

Ben jij een dromer of een doener? Ben je bang om te falen, durf je het maar niet aan om die stap te zetten naar het ondernemerschap en weet je niet of je het kunt? Wij geven je een peptalk!

Dream BIG

Dromen geeft je een boost. Geloof nooit iemand die zegt dat je iets niet kan. Als jij 100% in jezelf gelooft kun je alles bereiken wat je wil, daar zijn we heilig van overtuigd. Je omgeving zal je voor gek verklaren als je aan een nieuw en groot avontuur begint. Ze willen je behoeden voor een mislukking. Lief natuurlijk, maar juist van mislukkingen kun je veel leren. Wat is het ergste dat mis kan gaan? Wees daarop voorbereid en stap niet als een kip zonder kop in zaken. Zorg ervoor dat je altijd een plan B hebt waar je op terug kunt vallen. 

Get informed

Voordat je begint met je bedrijf is het belangrijk dat je duidelijk hebt wat je precies wil bereiken met je bedrijf. Droom je van een grote internationale business of blijf je liever zzp-en? Mindmappen helpt om duidelijkheid te krijgen in je hoofd. Wat heb je nodig om je doel te bereiken? En is je doel wel realistisch? Maak een businessplan en zet alles op papier. Vraag hulp als je er niet helemaal uitkomt.

Good girls, bad girls

Brave meisjes komen in de hemel, brutale meisjes overal. Lief, bescheiden en afwachtend zijn brengt je geen stap verder. Als je iets wilt, komt helaas niemand het je zomaar brengen. Je zult actie moeten nemen als je iets wil bereiken. Doen dus!

Netwerken

Advies vragen aan experts of mede-ondernemers: doen! Omring jezelf met zoveel mogelijk kennis. Ga bijvoorbeeld bij een netwerkclubje voor ondernemers, wordt lid van de vele social groups voor business babes, lees boeken, luister podcasts of bekijk Youtube filmpjes over ondernemen.

Wat is jouw persoonlijkheid?

Vraag aan mensen in je omgeving of ze je in een paar woorden willen beschrijven. Ben jij een dromer of een doener? Zo kom je erachter of de werkelijkheid overeenkomt met de perceptie die je van jezelf hebt. Een persoonlijkheidstest doen is ook een aanrader. Op internet vind je vele gratis testen als je meer inzicht in jezelf wil. Denk je dat jij geschikt bent als ondernemer, nu je meer kennis over jezelf hebt?

Dromer of doener

Ben je een risicomijder, niet creatief en niet flexibel? Denk dan nog eens hard na of het verstandig is om ondernemer te worden. Sommige mensen gedijen het beste bij een nine-to-five job, en daar is niets mis mee. Een bedrijf beginnen én behouden is fucking hard werken. Zeker tijdens de eerste jaren zul je niet bij elk feestje aanwezig kunnen zijn, zit een vakantie er misschien niet in en zie je je partner minder dan je zou willen. Is dat niks voor jou, blijf dan vooral bouwen aan je carrière in loondienst. Ben je daarentegen iemand vol passie, bereid om hard te werken, risico’s te nemen én een enorme doorzetter? Go for it! 

En, geeft dit artikel jou een duwtje in de juiste richting? Ga jij dromen of doen?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: