Talk

Drie ondernemers, drie inspirerende verhalen

Droom je ervan om eigen baas te zijn, maar twijfel je om de stap naar het ondernemerschap te zetten? Soms helpt het om verhalen te lezen van andere ondernemers. Deze drie business babes vertellen je hoe zij zijn begonnen met hun bedrijf!

Drie vrouwelijke ondernemers, drie inspirerende verhalen! Willeke, Jenneke en Susanne nemen je mee op hun ondernemersavontuur, vertellen over hun grootste inspiratie en geven je tips als je van plan bent om een eigen bedrijf te starten.

Leven in je relatie

Willeke van Voorst
Willeke van Voorst

Willeke van Voorst heeft een praktijk voor online en offline relatietherapie: Leven in je relatie. “Veel stellen stappen te laat naar een relatietherapeut. Dan is er al zoveel gezegd en gedaan. Ik wil stellen in een eerdere fase bereiken: als er sleur is, recente ontrouw of wanneer het seksleven niet veel meer voorstelt na de komst van kinderen. Ik noem maar wat! Mijn missie is om relaties te versterken zodat soms een scheiding of crisis voorkomen kan worden.”

“Je leven komt pas echt tot bloei wanneer je relatie tot leven is gekomen. Elke relatie heeft onderhoud nodig. Geef je relatie een APK!”

Meer weten over Willeke?
website / instagram / facebook

Knallen met SEO

Jenneke Peeters
Jenneke Peters

Jenneke Peters van Knallen met SEO helpt klanten beter vindbaar te zijn in de zoekresultaten van Google. “SEO is voor veel ondernemers een ondergeschoven kindje, omdat het voor hen een vaag begrip is. Ze weten wel dat zoekmachineoptimalisatie belangrijk is, maar ze weten niet hoe ze hun website kunnen optimaliseren. Het is mijn missie om die vaagheid weg te halen en SEO heel laagdrempelig te maken. Ik laat ondernemers zien dat SEO helemaal niet moeilijk is! Dat doe ik door het aanbieden van trainingen en een gratis SEO-scan. Met deze scan zie je meteen wat er al goed gaat op je website en wat er beter kan. Heb je helemaal geen zin om met SEO aan de slag te gaan en wil je dat iemand het gewoon voor je in orde brengt? Dan kun je ook bij mij terecht.”

Meer weten over Jenneke?
website / instagram

Susanne Kooijman, Personal Growth Coach

Susanne Kooijman
Susanne Kooijman

Susanne Kooijman is Personal Growth Coach. “Jaren geleden had ik last van een angststoornis. Met mijn verhaal wil ik andere vrouwen steun bieden en hen op persoonlijk vlak laten groeien. In mijn Growth Journal vind je advies over onderwerpen zoals angsten, hoogsensitiviteit, mindfulness en nog veel meer. Ik help jou om het beste uit jezelf te halen. Ook als je je onzeker of verloren voelt. Ik ben er om jou te helpen!”

“Live your best life and go for your dreams!”

Meer weten over Susanne?
website / instagram

Vertel jullie verhalen!

Willeke vertelt: “Na mijn burn-out ben ik enkele jaren thuisgebleven, voor mijzelf en voor de kinderen. Tijdens die periode heb ik me laten omscholen tot relatie- en gezinstherapeut. Beste keuze ooit!”

Jenneke is vooral gaan ondernemen omdat het voor werknemers tegenwoordig lastig is om een vast contract te krijgen. “Ik kreeg bij meerdere bedrijven te horen: ‘Je bent goed, maar je krijgt geen vaste aanstelling’, gevolgd door allerlei excuses. Dat voelde alsof een werkgever gebruik wil maken van je expertise, zonder hier iets tegenover te stellen. Daarnaast merkte ik dat ik steeds meer kennis kreeg over SEO, meer zelfs dan een hele bekende SEO expert waar ik een cursus volgde. Ik besloot toen om voor mezelf te gaan beginnen en zelf te kiezen aan wie ik mijn waarde aanbied, op een manier die ík fijn vind.”

Susanne: “Ik wilde heel graag mijn eigen baas zijn en controle hebben over het werk dat ik doe.”

Inspirerende ondernemers als voorbeeld

Willeke: “Mijn grootste inspiratie als ondernemer is Esther Perel; die heeft zo’n geweldige visie op relaties. Echt een voorbeeld voor mij. Ze blijft dicht bij zichzelf en inspireert anderen tot ze erbij neervalt. Die passie zou ik ook altijd willen blijven voelen.”

Jenneke heeft twee vrouwelijke ondernemers als inspiratiebron. “Charlotte van ’t Wout inspireert mij het meest. Door haar ben ik gemotiveerd om outside the box te denken en mijn diensten op een originele manier vorm te geven. Ook mijn vaste fotograaf Lizet Beek is een inspiratiebron. Zij is voor mij hét voorbeeld dat je een onderneming kunt beginnen, naast je werk in loondienst, om dit uiteindelijk fulltime te kunnen runnen.”

Susanne neem graag een voorbeeld aan andere business babes: “Andere ondernemende vrouwen vind ik heel inspirerend. Zij laten zien wat mogelijk is en dat je niet aan jezelf hoeft te twijfelen. Dat vind ik een hele mooie boodschap! Vrouwen zijn heel sterk en kunnen veel bereiken, als ze er maar in geloven.”

Waar doe je het eigenlijk voor?

Willeke: “Het eerste jaar had ik nauwelijks cliënten. Dat was heel confronterend. Totdat ik het ging accepteren en genieten van de ruimte die ik had om een basis onder mijn bedrijf te leggen. Ik besteedde al mijn tijd aan bloggen, brainstormen en mensen ontmoeten. Wat heb ik veel geleerd in die tijd! Eigenlijk voelde het als spelen omdat ik de druk kon loslaten. In die tijd ben ik het meest effectief geweest in het werken aan waar ik werkelijk in geloof. In de ogen van anderen lijkt het misschien een dieptepunt, maar voor mij was het juist een hoogtepunt! Als ik nu een keer niet genoeg klanten heb kruip ik weer achter mijn tekenpapier of laptop en ga ik dromen. Ik weet zeker dat ik daar later weer profijt van heb.”

Susanne: “Als vrouwen zeggen dat ze zich in mijn verhaal herkennen en er steun uit halen, of dat door mijn tips hun angst een stuk dragelijker is geworden: dat is precies waar ik het voor doe!”

Welke eigenschap is een musthave voor ondernemers?

Voor Jenneke is doorzettingsvermogen de belangrijkste eigenschap voor een ondernemer: “Het leven gaat niet over rozen, zeker niet als ondernemer. Soms ben je helemaal enthousiast over een dienst of product en dan kraait er geen haan naar. Ook de concurrentie kan je behoorlijk onzeker maken. Als je in jezelf blijft geloven, weet wat je waard bent én doorzet kom je er wel!”

Susanne beaamt dat volmondig. “Niet bij een tegenslag denken: ‘Dit is niets voor mij, laat ik maar stoppen.’ Als je een passie hebt: ga ervoor! En laat je door niets en niemand tegenhouden.”

Spelen is volgens Willeke de belangrijkste eigenschap: “Geniet van elke stap die je maakt als ondernemer. Het blijft daardoor leuk voor jezelf en je straalt dat ook uit naar anderen.”

Waarschuwing van deze drie ondernemers

Jenneke waarschuwt startende ondernemers: “Wees geen dief van je eigen portemonnee. Als startende ondernemer heb je vaak de neiging om je diensten ver onder marktconforme tarieven aan te bieden. Je doet jezelf hier echt enorm mee tekort. Daarnaast maak je door te lage tarieven te vragen ook de branche kapot. Met als resultaat dat uiteindelijk niemand in de branche nog een eerlijk (hoger) tarief kan hanteren.”

Ook Willeke heeft een belangrijke tip: “Blijf niet te lang aanrommelen. Neem jezelf en je bedrijf serieus. Investeer in wat het ondernemen voor jou leuker of beter maakt. Ga voor kwaliteit!”

De belangrijkste tip van Susanne: “Laat je niet van de wijs brengen door alles wat komt kijken bij het starten van een bedrijf. Vraag experts om je te helpen of volg een cursus. Kijk om je heen, leer nieuwe skills en geniet van het proces!”


Meer inspirerende verhalen lezen?

Twijfel je nog om een eigen bedrijf te starten en weet je niet waar je moet beginnen? Lees tips van deze ondernemende powervrouwen of lees één van deze interessante artikelen die je op weg kunnen helpen:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: