Feel

“Ik heb er geen zin meer in!” Over het doorbreken van verwachtingen.

Ik pas me niet meer aan. En jij ook niet nadat je dit hebt gelezen.

Ik heb er geen zin meer in. Om me aan te passen aan andermans verwachtingen, om energieslurpende activiteiten te moeten doen en om te leven zoals de maatschappij het van me verwacht. Ik kies voor mezelf. En jij?

Ik ben altijd al eigenzinnig en tegendraads geweest. Maar toch, als je jonger bent, is het soms lastig om je eigen koers te varen. Want die eigen koers, die heb je nog niet helemaal helder. Je weet dat je het ánders wil doen. Maar hoe dan? 

Het doorbreken van verwachtingen

Met vallen, opstaan en het maken van fouten kom je erachter wat je wil in het leven en wat je talenten zijn. Zoekend naar wat écht bij je past, worstel je je door situaties waar je niet in had willen zitten, relaties die niet bij je passen en een carrière die je niet op die manier voor je had gezien. Tja, life is what you make of it. Je kunt blijven hangen in wat je niet wil, uit angst om in het diepe te springen. Of je gaat op zoek naar wat je gelukkig maakt. De keuze is aan jou!

The struggle is real

Mijn hele leven heb ik keuzes gemaakt die dwars tegen de verwachtingen in gingen. Ik begon op het gymnasium, om op mijn 18e fulltime te gaan werken. Ik kocht mijn eerste huis toen ik 19 was en ging samenwonen, om er 10 jaar later achter te komen dat het huisje-boompje-beestje leven niet mijn ding is. En de jaren daarna: een tsunami aan gekke avonturen, diepe ellende, zware tijden, maar ook ontzettend veel levenslessen. Misschien schrijf ik er ooit nog wel eens een boek over. Want mijn verhaal is een onwaarschijnlijke aaneenschakeling van bizarre situaties. Bestsellertje, dat kan niet anders :)

Ik heb er geen zin meer in!

De laatste jaren heb ik me steeds meer losgemaakt van alle energievreters en weet ik veel beter balans te houden. Weg met de wilde haren; tijd voor innerlijke rust. Soms duurt het even voordat je the game of life doorhebt en daar is niets mis mee. Ik zie vele jonge vrouwen om mee heen struikelen over alle keuzes die ze moeten maken. Dat is dus ook precies waarom ik mijn eigen Stories deel. Hopelijk kan ik je ermee inspireren en motiveren om te kiezen voor jezelf en je helpen bij je zoektocht naar succes.

Met succes bedoel ik niet alleen financieel succes. Geld is natuurlijk belangrijk, maar veel essentiëler is of je lekker in je vel zit. Of je je creatieve ei kwijt kan en je energy level niet in het rood gaat. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je zelf in balans bent, succes altijd zal volgen. 

Jouw verwachtingen, jouw keus

Dus. De keuze is aan jou: blijf je zo doorgaan of ga je nu eindelijk eens doen wat je écht wil? Hoe lang blijf je nog zeggen: “Ik heb er geen zin meer in”?


Meer lezen?

Wil je meer lezen over zelfvertrouwen en kiezen voor je droom? Dan vind je deze artikelen waarschijnlijk handig!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: