Work

Dit waren de opvallendste uitspraken van de LIBBIES Talks

In de afleveringen van de LIBBIES Talks kwamen heel wat grappige, ontroerende en shockerende uitspraken voorbij. Dit zijn ze!

Heb jij de LIBBIES Talks al gezien? In 4 afleveringen komen vrouwelijke ondernemers aan het woord over taboes, uitdagende stellingen en hun frustraties als ondernemer. Dit waren hun opvallendste uitspraken!

LIBBIES Talks aflevering 1

Uit de eerste aflevering van de LIBBIES Talks ‘Ben je pas een échte ondernemer als je minstens 10K per maand omzet?’:

Esther: “Iedere muppet kan zich tegenwoordig inschrijven bij de Kamer van Koophandel en zich een ondernemer noemen. Ik geloof dat je pas van een bedrijf kan spreken als je sales hebt. Dat scheidt het kaf van het koren. Een serieuze ondernemer heeft toch wel minimaal een omzet van € 10.000 nodig, ook omdat er al zo’n 40% naar de belasting gaat en je investeringen moet doen.”

Anne: “Omzet zegt niet zoveel. Als je van die 10K omzet al 9K aan vaste lasten hebt, blijft er amper winst over. Ik zou daar in ieder geval niet van kunnen leven. Het gaat dus om de zakelijke kosten in de relatie tot de omzet die je maakt.”

Lotje: “Ondernemen is zó anders dan vroeger. Er gaat steeds minder op basis van uurtje-factuurtje, en meer volgens een meerwaarde model. Ik merk ook dat de wat oudere generatie daar moeite mee heeft.”

Wil je de hele aflevering bekijken? Klik dan hier.

LIBBIES Talks aflevering 2

Uit aflevering 2 van de LIBBIES Talks over de werk/privé balans ‘Hoe hou je het leuk als ondernemer?’:

Cèline: “Dat keurslijf van 9 tot 5 in loondienst nemen veel ondernemers mee in hun bedrijf. Misschien ook door gewenning vanuit school of vorige banen. Ik ben zelf productiever in de ochtend, dan zit ik in mijn flow. Wanneer je altijd maar ‘aan’ moet staan, dan ligt een burn-out op de loer. Ik zou diepongelukkig worden als ik van 8 tot 6 op kantoor zou moeten zitten. Dan wordt het avondeten het hoogtepunt van je dag. Terug naar de jaren vijftig, hahaha.”

Merel: “Ik had laatst nog een discussie met een vriendin. Die wilde iets leuks met mij gaan doen om 9.00 uur ’s ochtends. Maar ik zei tegen haar: 9.00 uur? Dan ben ik net opgestaan en gedoucht. Dat vond ze raar. Normale mensen zijn toch rond die tijd al uren aan het werk? Toen zei ik: wacht even, je kent me al jaren. Je weet dat ik niet in de categorie ‘normale mensen’ val. Er ontstond een hele interessante discussie over de verwachtingen die mensen hebben. Zij denkt bijvoorbeeld ook dat ik altijd vrij ben. Als ze een middag vrij is en koffie wil gaan drinken, belt ze mij. Want Merel kan altijd. Ze beseft niet dat ik als ondernemer ook gewoon moet werken.”

Aimée: “Wijn is mijn ultieme ontspanning. Nee, even zonder gekheid: ik vind dat je zou moeten kijken naar wat jou het meeste energie oplevert. Laat het financiële plaatje los en doe de dingen die je echt leuk vindt om te doen, in plaats van naar die steady cash flow te kijken. Dat komt namelijk vanzelf. Ik leef liever minder luxe terwijl ik hele gave dingen mag doen voor mijn klanten, dan steeds maar te jagen voor dat geld.”

Meer lezen, zien of horen over deze aflevering? Je vindt ‘m hier.

LIBBIES Talks aflevering 3

Uit aflevering 3 van de LIBBIES Talks ‘Tegenslagen in je bedrijf, hoe ga je ermee om?’:

Merel: “Tegenslagen mogen best even pijn doen. Dat hoort erbij. Het is maar net hoe je ermee omgaat. Omdat je veel kunt leren van tegenslagen gaan we er vaak aan voorbij dat er óók plaats mag zijn voor een rotgevoel. Het is gewoon kut, die pijn mag je voelen.”

Aimée: “Social media is de allerslechtste plek als referentiekader voor succes. Als je tegenslagen hebt in je bedrijf of privé moet je denk ik social media even zover mogelijk links laten liggen. Want daar vind je natuurlijk ‘de ideale wereld’ waar iedereen succesvol is en tegenslagen niet bestaan.”

Wil je de hele aflevering luisteren of bekijken? Hier staat ‘ie.

LIBBIES Talks aflevering 4

Uit aflevering 4 van de LIBBIES Talks ‘Motivatie in je bedrijf? Zonder zin lukt het ook.’:

Deborah: “Wat mij het meest heeft geholpen, is tegen mijn baan zeggen ‘fuck you’. Ik ben spontaan vertrokken en nooit meer teruggegaan. Toen móest ik wel vol voor het ondernemen gaan, want de vaste lasten liepen gewoon door. Dat geeft zo’n ontzettende drive om een snel een bedrijf op te bouwen! Het vergt natuurlijk wel veel lef en je moet een stapje terug kunnen doen. Ik was op dat moment zo klaar met die baan dat ik echt bereid was om maar in een doos te gaan leven.”

Merel: “Ik ben ook het type: eerst springen en dan maar kijken wat er gebeurt. En ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad dat ik gewoon weer terug achter de kassa kan gaan zitten als het moet. Dat heb ik vroeger namelijk als bijbaantje gedaan en dat vond ik vet leuk!”

Deborah: “De angst om te falen kan je echt verlammen, en dan doe je dus eigenlijk niks. Door gewoon te springen word je heel creatief. Er móet geld komen en dus ga je van alles verzinnen om het voor elkaar te krijgen. Out-of-the-box denken. Eigenlijk vind ik dat ook een musthave eigenschap voor iedere ondernemer.”

Bekijk deze aflevering terug op YouTube, of luister op Spotify via deze link!


Meer lezen?

Wil je meer lezen over succesvolle en inspirerende vrouwelijke ondernemers? Check dan dit:

Liever luisteren?

Heb je de podcasts van LIB the mag al ontdekt? Hier vind je interviews met business babes, interessante gesprekken over ondernemen en handige tips! Je beluistert ze o.a. via Spotify.

Geef een reactie

%d