Life

Digital Nomads

Digital Nomads: wat zijn dat? Ondernemers die werken en reizen combineren. Klinkt fantastisch toch? Wat heb je nodig als digital nomad?

Digital Nomads zijn ondernemers die werken en reizen combineren. Onafhankelijk van plaats en tijd. In de ochtend even naar het strand, een paar uurtjes tikken op je laptop, een meeting in een gezellig koffietentje, ’s middags een uurtje sightseeing en in de avond genieten van een glaasje wijn bij de ondergaande zon. Klinkt fantastisch toch? 

Digital nomads

Veel ondernemers met een online business dromen van een digitaal nomadenbestaan. De realiteit is dat velen daarin niet slagen, omdat ze met een te roze bril aan het avontuur begonnen. Voorbereiding is dus key. Wat heb je nodig om te slagen als digital nomad?

Denk hierover na

Bepaal eerst hoe je je nieuwe lifestyle wil vormgeven. Wil je definitief uit Nederland vertrekken, een paar maanden per jaar rondreizen of af en toe een buitenlandse workation doen? Je keuze heeft juridische en financiële gevolgen voor je toekomstige bestaan, dus verdiep je in de opties. Op internet kun je veel informatie vinden.

  • Ga je voor jezelf werken of zoek je een remote job? Het ene geeft je meer vrijheid en het andere meer zekerheid.
  • Wat is je budget? Verblijven in New York of Londen kost je veel meer dan low budget naar Bali.
  • Hoe zijn de voorzieningen op jouw favoriete bestemming? Is er bijvoorbeeld een stabiele internetverbinding?

Digital nomad in Nederland

In deze coronatijden is reizen niet zo makkelijk. Je kunt natuurlijk ook klein beginnen, gewoon in ons koude kikkerlandje. Je werkt dan niet vanuit huis of een bedrijfspand; maar vanuit een huisje op Vlieland, een knusse cottage op de Veluwe, een co-working space, een hotel of toch dat gezellige koffietentje in een leuke stad. Dat is een stuk makkelijker te realiseren in deze gekke tijden, en je test alvast of het iets voor je is, dat digitale werken. Kun je bijvoorbeeld goed werken in een drukke omgeving? Of heb je complete stilte nodig?

Werk uitbesteden

Zijn je werkzaamheden geschikt om digitaal en misschien zelfs wel in een andere tijdzone uit te voeren? Als je een blogger of journalist bent zal dat geen problemen opleveren. Heb je een webshop met klantenservice, dan is het misschien lastiger. Voor een optimale bereikbaarheid kun je overwegen een VA in te schakelen die actief is op de tijden dat jij slaapt.

Inspiratie opdoen bij deze digital nomads

Doe inspiratie op bij bekende digital nomads zoals Esther Jacobs of Alex Malone. Zij werken al langer met deze nomaden lifestyle en geven handige tips!

3 reacties

Geef een reactie

%d