Talk

Deze ondernemers wil je volgen op Instagram!

Wauw, zoveel inspirerende ondernemers! Ik leerde ze in het afgelopen jaar kennen. Dit zijn mijn favorieten.

In het afgelopen jaar sprak ik voor LIB the mag tientallen vrouwelijke ondernemers. Allemaal compleet verschillend; van schrijfster tot grafisch ontwerper, jurist tot businesscoach en designer tot marketingdeskundige. En wat een verhalen kwamen er los! Ik leerde ze beter kennen op Instagram, tijdens interviews en de LIBBIES Talks. Dit zijn de leukste ondernemers die je wil volgen!

Volg jij deze toffe ondernemers al?

Marthe Walter, auteur van het boek ‘Wat een baas’, een eerlijk boek over zelfstandig ondernemerschap:
“Bij het schrijven ging ik ook kritisch naar mijn eigen onderneming kijken. Naar mijn tarieven bijvoorbeeld. Ook staan er een aantal prachtige oneliners in het boek. Eén van de mooiste inzichten vind ik: ‘Het is belangrijk dat je communiceert wat je waard bent. Korting geven kan altijd nog.’ Daar heb ik zelf veel aan gehad. Het boek schrijven was voor mij één van de meest leerzame ervaringen ooit.”
Check hier Marthes Instagram: @marthe.maakt


Merel Lamboo, mastermind voor multimensen:
“Als ik een opdracht krijg ben ik geneigd om het werk zolang mogelijk uit te stellen. Ik denk dat dat komt door mijn zelf-gediagnosticeerde ADHD, haha. Maar op een gegeven moment, under pressure, moet ik wel. Ik heb lang websiteteksten geschreven voor klanten en elke keer als ik dan bij die e-mail op ‘verzend’ klikte, dacht ik: ‘Dit is het einde van mijn carrière!’. Maar vervolgens kreeg ik dan een mailtje terug dat ze heel erg blij waren met mijn tekst. Dus dat stemmetje blijft altijd op de achtergrond aanwezig. Maar gelukkig kan ik me er uiteindelijk overheen zetten.”
Check hier Merels socials: @merellamboo


Soraya Koendjbiharie, levensstijl transformator:
“Ik noem het zelf ‘Kraak je code’: ga op onderzoek uit welke manier van werken bij jou past, wat JIJ fijn vindt. Ga die dialoog met jezelf aan in plaats van met de klant. Ik noem het ook wel ‘Work hard, Feel relaxed’. Op welke manier kun jij als ondernemer gave dingen neerzetten en niet compleet gestrest zijn? Als je altijd maar het gevoel hebt van, ik moet-ik moet-ik moet, dan is er geen ruimte in je hoofd meer voor creatieve ideeën. Dus onderzoek wat voor jou het beste werkt. En dat is voor iedereen verschillend.”
Dit is de Insta van Soraya: @work_vacation_implementor


Silvia Bogers, mindset magician / hypnotherapeut / businesscoach:
“Ik heb ergens onderweg besloten om de zoveelste businesscoach van Nederland te worden, omdat ik geloofde dat ik met mijn achtergrond en nuchtere insteek mensen kon helpen. Hypnotherapie was leuk voor erbij. Maar al tijdens de tweede opleidingsdag zag ik dingen waarvan ik dacht: als ik dit kan, en mensen daarmee kan helpen, dan is het een crime against humanity als ik dit niet actief in ga zetten. Want als jij iets kunt waarmee je mensen kunt helpen, waar haal je dan het lef vandaan om dat niet de wereld in te willen trappen?”
Volg Silvia op Instagram: @silviabogers


Ester van der Velde, eigen kledinglijn voor krachtige en onafhankelijke vrouwen:
“Waarom zou je als vrouw niet willen opvallen? We hebben het allemaal over feminisme, we willen krachtig overkomen en we willen gelijkwaardige kansen en salarissen. Dan moet je je vooral niet als grijze muis blijven kleden, vind ik. Bij mij was het dus meteen duidelijk wat ik wilde gaan doen: vrouwelijke en zakelijke pakken, maar dan in een modern jasje of misschien wel zonder jasje (haha), met als kenmerken: een goede pasvorm, zachte stoffen en fijn om te dragen.”
Check hier MALÉ op Instagram: @maleebusinesswear


Meer vrouwelijke ondernemers volgen?

Bekijk alle interviews die ik deed voor LIB in Talk, of bekijk de LIBBIES Talks op YouTube!

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant:

%d