Talk

De mooiste versie van jezelf: Florence helpt!

Van je meisjesdroom je beroep maken, dat is wat Florence Kwee heeft gedaan. Deze stylist voor vrouwelijke ondernemers vertelt over het hoe & waarom van haar styling- en personal branding business.

“Ik help jou met de juiste kleding de mooiste versie van jezelf te laten zien.” Florence Kwee, de stylist voor vrouwelijke ondernemers, focust zich vooral op kleur, styling en personal branding. Je kunt hierbij denken aan kleuranalyses en online kleuradviezen, figuuranalyses en garderobe checks. Daarnaast werkt ze samen met topfotograaf Antoinet Murier voor stylingadviezen bij branding shoots. “De juiste kleding zorgt niet voor stress, maar voor meer plezier én nieuwe zakelijke deals!”

“Als klein meisje was dit mijn ultieme droom.”

“Ik wilde altijd al ondernemen. Toen ik een aantal jaar geleden een personal styling opleiding volgde bij Style School ByDanie in Amsterdam kwam ondernemen ook aan bod. De kriebels om te gaan ondernemen werden daarmee nog verder aangewakkerd. Ik was toen alleen nog te jong om de stap naar het ondernemen te kunnen zetten.”

Creatief combineren

“De opleiding die ik gedaan heb was erg duur, dus besloot ik een jaar lang geen kleding te kopen om geld te besparen. Toen kwam ik erachter dat je eindeloos veel opties hebt om te stylen met de kleding die je al in de kast hebt hangen. Je hoeft niet veel kleding te kopen om er leuk uit te zien. Door items op een creatieve manier met elkaar te combineren kun je een totaal andere look creëren.”

Florence droomt

de mooiste versie van jezelf
foto’s: Antoinet Murier

Na haar afstuderen werkte ze als stylist in een kledingwinkel terwijl ze ondertussen ervan droomde om voor zichzelf te beginnen. In februari, middenin de coronatijd, heeft ze de knoop doorgehakt om écht te gaan beginnen als ondernemer, en daar heeft ze absoluut geen spijt van. “Ik ben zo blij dat ik mijn gevoel en intuïtie heb gevolgd. Na sessies met mijn coach Michela wist ik zeker dat ik ervoor wilde gaan. Meteen ben ik als een gek van alles gaan uitzoeken: wat komt er allemaal kijken bij een eigen bedrijf?”

Tijdens de opstart van mijn business ben ik mezelf tegengekomen. Ik moest uit mijn comfortzone stappen en dat was niet altijd even makkelijk. Maar ik heb wel bepaalde stappen gemaakt om te komen waar ik nu ben. Ik ben heel trots op wat ik tot nu toe heb bereikt!

“Ik raak helemaal geïnspireerd door andere ambitieuze vrouwelijke ondernemers. Ik krijg er zoveel energie van.” – Florence Kwee

De mooiste versie van jezelf laten zien

“Ik adviseer startende ondernemers om eerst aan de slag te gaan met hun personal branding in plaats van zich te focussen op hun huisstijl en logo. Je business is een verlengstuk van jou en jouw persoonlijkheid. Als je jezelf wil onderscheiden van anderen, dan is belangrijk dat je weet wat jouw ‘why’ is, en wat je graag wil uitstralen. Als je die basis niet helder hebt, dan is de kans groot dat je kleuren gaat gebruiken die niet resoneren met jou en je bedrijf. Zonde, want kleuren zijn heel bepalend. Alle uitingen moeten kloppen met je merkidentiteit: je persoonlijke stijl is een verlengstuk van je merk en bedrijf. Kleding is een krachtig communicatiemiddel. Onderschat de kracht van personal branding niet!”

Florence helpt

Iedere maand biedt Florence 4 gratis style calls aan voor vrouwelijke ondernemers. Check haar website en Instagram voor meer informatie!

Meer Florence?

website / instagram

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: