Life

Crisisproof geld verdienen

Crisisproof geld verdienen? Wij geven je een aantal goede ideeën waar je direct mee kunt beginnen, gewoon vanuit je luie stoel!

Crisisproof geld verdienen, is dat wat voor jou? Nu we in coronatijden leven verplaatst moneymaking zich steeds meer naar de digitale wereld. Maar wat kun je doen om je geld online te verdienen, zeker als je weinig kennis van computers hebt? Wij geven je een aantal goede ideeën waar je direct mee kunt beginnen, gewoon vanuit je luie stoel!

Bloggen

Heb je al een website? Met een eigen blog kun je meer bezoekers naar je website trekken. Je valt op als je de aandacht van de lezer kunt grijpen met je verhaal. Het is dus belangrijk dat je schrijft over zaken die jouw doelgroep interessant vindt. Dingen die scoren: actualiteiten, humoristische blogs, artikelen die jouw specifieke kennis op een bepaald gebied laten zien en blogs met emotie. Verdiep je in je potentiële lezer! 

Zorg dat je in ieder geval zelf enthousiast bent over het onderwerp van je blog, zodat je uit passie kunt schrijven. Dat enthousiasme breng je over op je lezerspubliek. En kun je niet goed schrijven? Volg dan een blogcursus of huur iemand in die jouw brainstorms kan vertalen naar een goed artikel.

Adverteren en advertorials

Heb je een website die goed wordt gevonden in Google en al een redelijk bezoekersaantal heeft? Dan kun je overwegen om te gaan werken met advertenties en advertorials. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij Google Adsense om advertenties op je website te krijgen. Klikt iemand op de advertentielink? Dan verdien je daarmee geld. Je kunt ook advertentieruimte verkopen; andere bedrijven benaderen jou dan om voor hen een advertentie in de vorm van een artikel te plaatsen. Dat is wat influencers ook doen, maar dan vaak in de vorm van posts of vlogs op social media.

Affiliate marketing

Weleens gehoord van affiliate marketing? Dat houdt in dat je op je website tracking links plaatst naar het aanbod van andere bedrijven. Jij krijgt een commissie als één van je websitebezoekers op de link klikt of via deze link iets koopt. De linkjes kun je ook plaatsen op je socials of in e-mails. Hoe meer mensen jouw link zien, hoe meer geld je kunt verdienen.

Affiliate marketing kun je ook andersom inzetten. Als jij een online product of dienst verkoopt kun je je aanbod op een affiliateplatform plaatsen. Andere websites plaatsen dan tracking links naar jouw product waar hun bezoekers op kunnen klikken. Jouw product wordt zo bij een breder publiek gepromoot in ruil voor een kleine commissie.

Webshop

Een webshop maken kan tegenwoordig redelijk gemakkelijk; veel verstand van HTML of andere programmeertalen heb je niet nodig als je gebruik maakt van kant-en-klare webshopsoftware. De kunst is dan wel om bezoekers aan te trekken, want waarom zou iemand iets bij jou kopen, terwijl ze ook bij grotere shops zoals Bol, Amazon en Zalando terecht kunnen? Een eigen webshop starten heeft daarom alleen zin als je heel specifieke producten of diensten verkoopt. In plaats van een eigen webshop kun je je ook aansluiten bij een groter platform waar je jouw aanbod kunt plaatsen. Zij verzorgen vaak de promotie en marketing, soms zelfs de opslag en verzending. Dropshipping is daar een goed voorbeeld van.

Online diensten

Steeds meer bedrijven houden zich bezig met online dienstverlening, zoals contentmarketing, SEO en SEA, growth hacking en influencermarketing. Als jij gespecialiseerd bent in één van deze zaken kun jij andere bedrijven helpen om hun bedrijf te laten groeien. 

Memberships

Met een website kun je je bezoekers laten betalen voor extra content. Schrijf je bijvoorbeeld interessante artikelen? Dan kunnen jouw bezoekers tegen een kleine betaling niet alleen een preview lezen, maar hebben zij toegang tot het hele artikel. Denk ook aan het aanbieden van premium content, exclusief voor betalende members. Werken met maandelijkse abonnementen is een andere optie. Bijvoorbeeld als jij een discussieforum hebt, als je cursussen aanbiedt of andere zaken waar mensen graag op regelmatige basis meer over willen lezen én leren.

E-book

Iedereen kan een boek schrijven! Om een e-book te publiceren heb je geen hoge opstartkosten nodig. Je kunt je e-books verkopen via je eigen website of aanbieden via een platform zoals Bol.com. Het nakijken van je taalgebruik, de opmaak en de verkoop kun je allemaal uitbesteden indien nodig.

Coaching

Ben jij heel goed op een bepaald vakgebied en heb je een passie om andere mensen te helpen en te begeleiden? Word coach! Op werkelijk ieder gebied kun je als coach van start. Wat dacht je van een lifecoach, een coach voor werkende-mama’s-met-kinderen, rouwcoach, relatiecoach, budgetcoach, presentatiecoach…. Je kunt het zo gek niet verzinnen.

Cursussen

Online cursussen zijn ontzettend schaalbaar. Dat houdt in dat je eenmalig een cursus maakt en deze vervolgens oneindig vaak kunt verkopen. Een goede cursus samenstellen is veel werk, maar levert vaak jarenlang geld op. Ook voor het verkopen van trainingen en cursussen kun je je aansluiten bij diverse platforms.

Virtual assistant

Omdat er steeds meer online dienstverlening is, hebben steeds meer bedrijven behoefte aan een virtuele secretaresse: een Virtual Assistant (VA). Iemand die jouw mailtjes beantwoordt, je facturen maakt, je telefoon opneemt en je agenda beheert. Jij kunt ook als VA aan de slag. Uitbesteden is het nieuwe ondernemen!

Huiswerkbegeleiding, vertalen of taalles

Was jij altijd al goed in wiskunde of een ander schoolvak? Je kunt scholieren online begeleiden bij hun huiswerk of bijles geven. Spreek je twee talen vloeiend, dan kun je ook eens nadenken over vertaalwerkzaamheden. Of vind je het leuk om anderstaligen Nederlands te leren? 

Stockfoto’s verkopen

Trek erop uit met een goede camera en maak mooie foto’s van de natuur, van gebouwen of voorwerpen. Je kunt de foto’s vervolgens verkopen aan een beeldbank met stockfoto’s. Wie weet zie jij jouw foto’s weer terug op je favoriete website of magazine!

Crisisproof geld verdienen

Veel succesvolle bedrijven die crisisproof geld verdienen combineren meerdere van bovenstaande opties. Ook jij kunt dat! Zelfs naast je bestaande baan of bedrijf kun je met deze ideeën aan de slag. Let’s go!


Meer lezen over geld verdienen?

Heb je ons artikel ‘Passief inkomen, geld verdienen met niets doen‘ al gelezen? Nog meer ideeën om op een slimme manier euro’s in je zak te krijgen!

Geef een reactie

%d