Work

Bankhangen 2.0: chillen én passief geld verdienen

Tips voor passief inkomen waar je misschien nog niet aan had gedacht.

Passief geld verdienen terwijl je lekker op de bank ligt te chillen. Sounds like a dream right? Toch hoeft het niet bij een droom te blijven. Er zijn namelijk tal van manieren om geld te verdienen zonder dat je daadwerkelijk uren blijft maken. In dit artikel lees je 5 tips voor een passieve inkomstenstroom.

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: passief geld verdienen betekent níet dat je er helemaal niets voor hoeft te doen. Het betekent wél dat je met een eenmalige tijdsinvestering geld kunt blijven verdienen. Eerst tijd (en soms geld) investeren; daarna kun je pas op de bank gaan hangen. 

In de artikelen ‘Passief inkomen: geld verdienen met niets doen’ en ‘Crisisproof geld verdienen’ gaf ik je al heel veel ideeën om een passieve inkomstenstroom op te bouwen. Vandaag geef ik je een aantal nieuwe tips waar je misschien nog niet aan had gedacht!

Een affiliate webshop

Ben jij een klein beetje technisch aangelegd? Dan is een affiliate webshop misschien wel wat voor jou! Zo’n online shop ziet er hetzelfde uit als een normale webshop, maar werkt totaal anders. Waar je bij een klassieke webshop zelf je producten inkoopt en aanbiedt, bestaat een affiliate webshop uit plaatjes die linken naar het aanbod van andere websites. Je verkoopt dus zelf helemaal niets. Maar koopt iemand op de website van jouw affiliate partner, dan krijg je daarvoor commissie. Je ontvangt dus geld voor de doorverwijzing; met verkoop, inkoop, klantenservice en garantie heb je niets te maken. 

Zorg wel voor goede algemene voorwaarden en maak duidelijk dat je beloond wordt op basis van affiliates. Ideeën voor platforms waarmee je kunt samenwerken: Linkpizza, Bol, Amazon, Daisycon, TradeTracker. Ook kun je zelf een affiliateprogramma maken met diverse WordPress plugins, zodat je bijvoorbeeld kunt samenwerken met je favoriete kledingwinkel.

Een marktplaats in een niche

Word jij de nieuwe marktplaats in jouw branche? Jij kunt de verbindende factor zijn tussen vraag en aanbod in een niche. Voorbeeld: er zijn tegenwoordig heel veel businesscoaches op internet te vinden. Maar juist omdat er zo ontzettend veel aanbod is, zien klanten door de bomen het bos niet meer. Als jij op een website een verzameling maakt van businesscoaches, keurig gecategoriseerd op expertise, maak je het makkelijker om de juiste coach te vinden. 

De betreffende coaches betalen je voor exposure op je site, kunnen hier zichzelf presenteren en wellicht zelfs bepaalde cursussen aanbieden. Jouw taak is de website up to date houden qua inhoud en vindbaarheid op Google, coaches benaderen of ze op je site willen adverteren en zorgen voor een gebruiksvriendelijke experience.

Een ‘geheime’ Instapage of Clubhouse Room

Heb jij iets heel interessants te vertellen en ben je bereid om eenmalig tijd te investeren? Waarom niet een ‘geheime’ Instagrampagina beginnen? Op dit afgeschermde account plaats je al je content, video’s, infographics en andere waardevolle kennis. Pas na betaling van een fee krijgen mensen toegang tot dit account. Je kunt er ook een abonnementsmodel aan hangen, waarbij maandelijks een bedrag wordt betaald. In dat geval moet je natuurlijk wel regelmatig nieuwe content plaatsen.

Ook in Clubhouse kun je bijvoorbeeld audiocursussen geven tegen betaling als je je eigen Room host. Dat kan gewoon in je pyjama op de bank! Heb je dit artikel over Clubhouse al gelezen?

Virtual Assistants

Wist je dat je werkelijk óveral VA’s voor kunt inschakelen? In principe kun je op die manier alle taken van je bedrijf uitbesteden, van klantenservice tot facturering en van sales tot marketing. Jij hebt je handen vrij om te chillen en belt af en toe met je team van VA’s om vinger aan de pols te houden. Timothy Ferriss van het bekende boek ‘De 4-urige werkweek’ doet het op dezelfde manier.

Een zelfbedachte combinatie van passieve geldstromen

Uiteraard kun je alle bovenstaande ideeën combineren tot een ultiem business concept. Jij bepaalt! En weet je wat helemaal gaaf is? Omdat al deze manieren van passief geld verdienen online plaatsvinden, kun je het overal ter wereld doen. Zolang je maar goede wifi hebt! Een Digital Nomad lifestyle komt zo wel heel dichtbij. Niet chillen op je eigen bank, maar lekker op het strand in je hangmatje met een kokosnoot, wetend dat je bankrekening zich ondertussen vult. Dát is nog eens passief geld verdienen!


Meer lezen over passief geld verdienen of locatieonafhankelijk werken?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant:

Geef een reactie

%d