Read

BBFF (Bye Best Friend Forever)

Heb jij nog vriendinnen over uit je kindertijd? Vrienden maken of houden op volwassen leeftijd is retemoeilijk. Bye best friend forever!

Heb jij nog vriendinnen over uit je kindertijd? Van de basis- of middelbare school? Lucky you! Vrienden maken of houden op volwassen leeftijd is retemoeilijk. Iedereen heeft het druk met verplichtingen. Iedereen begint ineens aan samenwonen, trouwen en kinderen krijgen. De valkuil van een burgerlijk leven weet bijna niemand te ontwijken. Bye best friend forever!

Volle agenda’s

Pas geleden werd ik toegevoegd aan een groepsapp met vrienden, een totaal van zes mensen oftewel drie stelletjes. Het was net nieuwjaar geweest en omdat we elkaar al een tijdje niet hadden gezien, werd er gevraagd wanneer iedereen tijd had om even bij te kletsen onder het genot van een flesje wijn. Diverse voorstellen passeerden in de app. Doordeweeks helaas werken. Die datum kon niet vanwege co-ouderschap. Dat weekend helaas onregelmatige dienst. Deze zondag al familieverplichtingen. Die zaterdagavond al een verjaardag. Een eindeloze lijst met datums kwam voorbij, maar helaas. Geen enkele datum in januari en februari was het mogelijk om met deze zes volwassen vrienden bij elkaar te komen. Let wel, zes eind twintigers/begin dertigers die binnen een straal van twintig minuutjes rijden van elkaar vandaan wonen, zonder fulltime kinderen. En geen enkele fucking datum in de komende twee maanden beschikbaar?

Druk druk druk

De realiteit is dat we het allemaal druk hebben. De ene met een fulltime baan en een zware studie. Twee met onregelmatig werk in de zorg. Eentje met allerlei kleine baantjes. Twee met gezondheidsissues. Eentje met een parttime kind over de vloer. Twee met een heel druk sociaal leven. Eentje met een reistijd naar het werk van drie uur per dag. Twee met een bedrijf dat zich voornamelijk in de weekenden afspeelt. Eentje met een eigen bedrijf die 60+ uur per week bezig is. Geen van deze stellen zijn getrouwd of hebben een traditioneel gezinsleven.

Kun je nagaan als er ook nog kinderen in het spel komen. Babies die zorg nodig hebben. Ouders die zorg nodig hebben. Dan zien we elkaar waarschijnlijk helemaal niet meer. Waar zijn de weekenden gebleven dat je elkaar spontaan tegenkwam in de kroeg? Dat je elkaar kon appen: “Hee, heb jij al plannen voor vanavond? Gezellig een drankje doen? Ok, ik ben er over een uurtje!”

Bye bye best friend forever

Ligt het aan mijn vriendenkring? Of zal ik moeten accepteren dat dit hoort bij het ‘volwassen leven’? Hoe behouden jullie vriendschappen? Geef je reactie bovenaan dit artikel!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: