Work

Als business babe je verleidelijke kant laten zien

Klanten vinden is net zoals daten. Daarom is het belangrijk dat jij je verleidelijke kant laat zien in je business.

Babe, laat jouw verleidelijke kant zien in je business! Daarmee bedoel ik niet dat je je decolleté opengooit op je branding foto’s. En ik bedoel ook niet dat je plat, ordinair of goedkoop moet overkomen. Maar je mag als business babe best je vrouwelijke kant benadrukken. Daar hoort ook een stukje verleiding bij. 

Net zoals je op een eerste date jezelf van je beste kant wil laten zien en jouw date wil verleiden tot een volgende afspraak (of wat anders, maar daar hebben we het vandaag niet over!), willen ook jouw klanten verleid worden. Ze willen je onverdeelde aandacht, ze willen je beter leren kennen en zien wie je bent. Maar als je geen moeite voor ze doet, komt er geen tweede date. 

Klanten vinden is net zoals daten

Stel, die ultieme knapperd waar je al een tijd een oogje op hebt vraagt je of je een keertje koffie wil drinken. Yes! “Tuurlijk wil ik afspreken!”, zeg je enthousiast. De date is morgen en je wil er op je best uitzien. Je doucht wat uitgebreider, je smeert een extra laagje op je gezicht en je zoekt je mooiste outfit bij elkaar. Tijdens je date glimlach je om zijn grapjes, vertelt wat meer over jezelf, luistert naar zijn verhaal en stel je vragen. Maar… je houdt het een beetje mysterieus. Een beetje spanning opbouwen! En dan, aan het einde van de avond, hoop je dat je date je leuk genoeg vond voor een tweede afspraak. Jij hebt er alles aan gedaan en je van je beste kant laten zien. Want wat jou betreft is het een match!

Laten we die date van net even vertalen naar je business. 

  • Iemand stuurt je een berichtje en/of vraagt om een afspraak. —-> Klant wil kennismaken met je.
  • Je wast, scrubt, smeert als voorbereiding. —-> Je verdiept je in de wensen van je klant en zorgt voor een professionele uitstraling.
  • Je glimlacht, vertelt, luistert en vraagt. —-> Je probeert een connectie te maken met je klant om te zien of je een match bent en je luistert goed naar wat ze willen.
  • Je speelt hard to get. —-> Jij weet wat je waard bent en vraagt bijbehorende tarieven. De klant is koning, maar jij bepaalt de spelregels.
  • Je laat je van je beste kant zien. —> Je overtuigt de klant dat jij de beste voor de job bent.
  • Je scoort een tweede date. —-> Je haalt de opdracht binnen.

Kortom: je bent je klant aan het verleiden!

Verleid je klant met neuromarketing

Verleiden om klanten binnen te halen én verderop in het verkoopproces, heeft alles te maken met neuromarketing. Door de inzichten uit de neurowetenschap te gebruiken in je business oefen je invloed uit op het onbewuste brein van je klant. En het grappige is, dat deze inzichten niet alleen werken in je bedrijf, maar ook op alle andere gebieden waar je communiceert met mensen. Oók tijdens die date, dus. Handig om te weten als je single bent ;)

Neuromarketing draait vooral om wederkerigheid, sociale bewijskracht, consistentie, sympathie, autoriteit en schaarste. Meer weten? Lees hier het artikel over neuromarketing dat ik een tijdje geleden schreef.
Door deze principes toe te passen tijdens het verleidingsproces lukt het je beter om je klant te overtuigen om voor jou te kiezen. 

Babe, het is tijd om jouw verleidelijke kant te laten zien!

Klanten vinden én behouden, daar draait jouw zakelijke succes om. Dus business babe, ga jij vaker je verleidelijke kant laten zien?


Meer lezen?

Deze artikelen zijn echt wat voor jou!

Geef een reactie

%d