Life

Brutaal zijn werkt! Hoe brutale vrouwen de wereld veroveren

Want brutale meisjes krijgen alles.

Brutaal zijn werkt écht. Je kent misschien wel de uitspraak: brave meisjes komen in de hemel, brutale overal (ook een leuk boek trouwens). En dat klopt! Met een afwachtende houding laat je je succes afhangen van geluk. Maar als je uit je comfortzone stapt en brutaal durft te vragen wat je wil, is de kans groot dat je het krijgt. 

Met brutaal zijn bedoel ik niet respectloos, veeleisend of arrogant. Maar zelfverzekerd, weten wat je wil en actie nemen: yes! Je moet het tenslotte zelf doen. Niemand komt je iets brengen als je je niet uitspreekt. Maar hoe doe je dat dan en waar ligt de grens van het brutaal zijn? Dat lees je in dit artikel!

Brutale meisjes

Brutale meisjes zijn eerlijk en durven voor zichzelf op te komen. Weten wat je wil en daarom durven vragen is niet onbeschoft; het is hard nodig. Het is precies de reden waarom mannen vaak een hoger salaris krijgen voor exact dezelfde functie. Ze weten wat ze waard zijn en durven te onderhandelen. Veel vrouwen zijn daarin toch wat terughoudend. Jammer!

Waarom stellen vrouwen zich regelmatig zo bescheiden op? Is het omdat ze aardig gevonden willen worden, omdat ze onzeker zijn of omdat ze niet op de voorgrond willen treden? Vrouwen, wees eens brutaal en krijg eindelijk de promotie, de opdracht of het salaris dat je verdient. Omdat je het waard bent: L’Oréal zegt het al jaren.

Jouw talent mag gezien worden! Wees dus vooral niet bang om je successen te delen met de buitenwereld. En krijg je een compliment, neem hem dan met een glimlach en een dankjewel in ontvangst, zonder je te verontschuldigen. Hoe vaak hoor je vrouwen niet zeggen: “Bedankt, maar ik heb het niet alleen gedaan hoor”, of: “Dank je, maar zo moeilijk was het niet”? Zeg gewoon simpelweg: “Dank je wel!” Punt.

Brutaal zijn werkt!

Het zelfde geldt voor jezelf presenteren. Het is bewezen dat zelfverzekerde vrouwen aantrekkelijker zijn. Hoofd omhoog, schouders naar achteren en wees vooral lekker jezelf, zonder concessies. Heb je daarin tips nodig? Lees dan vooral eens de boeken ‘Nice Girls Don’t Get The Corner Office’ of ‘De edele kunst van not giving a f*ck’.

Brutaal zijn is niet zo moeilijk. Het enige dat je hoeft te doen is weten wat je waard bent, ernaar handelen en actie ondernemen. That’s it! Dus de volgende keer dat je iets héél graag wil laat je dat diegene zelfverzekerd weten. Zonder verontschuldigingen. Deal?


Meer lezen over brutale vrouwen?

Geef een reactie

%d