Stories

Bold, yet feminine: een verhaal boordevol inspiratie

Ben jij al LIB? Hier lees je waar LIB voor staat!

Bold, yet feminine: je hebt dit motto misschien al voorbij zien komen in het magazine of op LIB’s social media. Drie simpele woorden die exact aangeven voor wie dit magazine is bedoeld. Stoere, ambitieuze vrouwen die weten wat ze willen en ervoor gáán. Maar wie is nu die LIB vrouw en waar vind je haar? Wat ís LIB nou eigenlijk? Laat je inspireren door dit verhaal!

Het verhaal van LIB

Het is begin april 2020 wanneer ik last krijg van rusteloosheid. Mijn beauty bedrijf is sinds een week of twee verplicht gesloten vanwege de allereerste coronalockdown. De eerste dagen rende ik van hot naar her om alles te regelen met personeel, leveranciers en klanten. Het was een onzekere tijd. En wanneer de eerste hectiek voorbij is slaat de stress genadig hard toe. Ik besef ineens dat ik de komende tijd thuiszit. Wat nu?

Zes dagen per week werken, jarenlang. Leven op adrenaline, junkfood en weinig slaap. En dan out of the blue zit je op de bank, niet wetend hoe je verder moet. Tuurlijk, de eerste drie weken van zo’n lockdown zijn lekker. Eindelijk vrije tijd! Uitslapen, een beetje aanrommelen, op je gemak in bad. Dingen waar je eerder nooit tijd voor had. Maar daarna komt het. Je gaat twijfelen: wil ik op deze manier doorgaan als mijn bedrijf weer open mag? Hoelang wil ik nog blijven leven op adrenaline? En als ik met mijn bedrijf stop, wat ga ik dan in godsnaam doen? Lees hier hoe ik de beslissing nam om met mijn beauty bedrijf te stoppen

Het antwoord op deze vragen ben je nu aan het lezen. LIB the mag, een online magazine en mediaplatform begon als een proefproject in juni 2020 en werd een serieuze onderneming in april 2021. Hoog tijd om even stil te staan bij degene voor wie dit allemaal is bedoeld. Jij dus!

Ik miste inspirerende voorbeelden

Als vrouwelijke ondernemer miste ik goede voorbeelden. Succesvolle vrouwen met de ambitie om de wereld te veroveren. Natuurlijk kende ik heel wat vrouwen met een eigen bedrijf, die het best goed deden allemaal. Maar die drive, die passie, die sparkle…. die zag ik niet. De meesten werkten in hun onderneming alsof ze nog steeds in loondienst waren, van 9 tot 5 geld verdienen en dan zo snel mogelijk naar huis. Eigenlijk waren dit geen ondernemers. Ze wisten bijvoorbeeld niets van investeren en groeien; zelfs de financiële cijfertjes gingen hen boven de pet. Of het écht goed ging met hun bedrijf? Ja, dachten ze. Anders had de boekhouder het toch wel gezegd? 

Bold , yet feminine

Een moeilijke zoektocht

Ik miste gesprekspartners. Iemand met wie je kunt sparren over marketing, resultaten, de werk/privé balans. Die snapt wat je bedoelt als je het over cashflow en een investeringsbegroting hebt. Die met je meedenkt als je wil groeien en een voorbeeld voor je is met haar eigen succesvolle ondernemerschap. Die voorbeelden had ik niet.

Maar ze moesten vast ergens zijn, die vrouwen met lef, ambitie en knowhow. Deze vrouwen wilde ik vinden voor wederzijdse inspiratie en motivatie. Ik had alleen niet verwacht dat het zo’n moeilijke zoektocht werd.

Bold, yet feminine. Ben jij al LIB?

Want kijk, vrouwelijke ondernemers zijn er genoeg. Maar echte LIB vrouwen? Die hielden zich goed verstopt. Het duurde even voordat ik wist hoe ik ze kon bereiken. Maar ik heb ze gevonden en het worden er steeds meer! Grote kans dat jij er ook één bent. Welkom LIB vrouw! Ambitie, onafhankelijkheid en avontuur zitten in jouw bloed. Jij weet wat je wil en bent bereid om ervoor te vechten. Soms met vallen en opstaan, maar je weet jezelf altijd weer op te rapen. Jij hebt een doel en rust niet tot jouw doel is bereikt. Jij bent bold, yet feminine. Jij bent LIB. En jij bent mijn inspirerende voorbeeld.


Meer inspirerende verhalen lezen?

Deze artikelen zijn echt wat voor jou!

En heb je deze ook al gelezen? Doen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: