Talk

Bewegen, voelen & ondernemen met Mariëlle

Deze vrouwelijke ondernemer richt zich met haar twee bedrijven op het geven van danslessen en coaching. Dance the night away!

Bewegen, voelen & ondernemen met Mariëlle! Deze business babe heeft twee bedrijven die in het teken staan van beweging. Mariëlle van Ramshorst: “Binnen ML Dance Centre (dat ik samen run met mijn zakelijk partner Lindy Brinkman) geven we danslessen zoals salsa, bachata, kizomba, afro house en femme class. Bij Bewegeluk geef ik trainingen en individuele coaching door middel van beweging.”

Met coaching vanuit beweging terug naar je gevoel

bewegen, voelen & ondernemen met Mariëlle_2

“Mijn training is gericht op single vrouwen die graag een relatie zouden willen. Met bewegingsinterventies wordt er letterlijk en figuurlijk van alles in beweging gezet. Zowel binnen de trainingen als binnen de individuele coaching ga je vanuit beweging en de inzet van je lichaam terug naar je gevoel. Wat ervaar je in je lichaam? We leven in een tijd waar we veel informatie krijgen, veel denken en ook veel weten. Maar het weten en vervolgens ook inzetten, ervaren en voelen is vaak wel wat anders. Met beweging krijg je echt andere informatie die jou vervolgens weer verder kan brengen.”

Waarom ben je gaan ondernemen?

“Eigenlijk ben ik er ingerold. Het idee was dat we een avondje dansles gingen geven, want we zouden het tof vinden om datgene waar wij zoveel plezier in hebben over te dragen op anderen en met hen onze passie te delen. Niet wetende dat we 4 jaar later een compleet eigen dansschool hebben en volop ondernemen. Wel heb ik het ondernemende altijd al in mij gehad. Ik riep vroeger al dat ik een lunchcafé zou gaan openen voor mensen met een verstandelijke beperking. Die is er nooit gekomen, maar onlangs heb ik via Stichting Materra wel een koffiecorner mogen openen. Ik hou van nieuwe dingen opzetten en alles eromheen goed regelen.”

Wie of wat inspireert jou als ondernemer?

“Ik krijg heel veel inspiratie van onze cursisten en de mensen die ik train. Zij inspireren mij om verder te gaan met dat wat ik aan het doen ben. Ik zie dat ik deze mensen blij en gelukkiger maak, dat ze nieuwe mensen leren kennen en  nieuwe dingen leren. Het gaat wat mij betreft verder dan alleen het geven van een dansles of een training en juist van dat stuk krijg ik inspiratie.”

Wat is het hoogtepunt in je ondernemerscarrière?

“In 2019 mochten we eindelijk met de demo ‘Salsa Rueda’ staan op Dias Latinos in Amersfoort. Dit is een van de grootste latinfestivals van Nederland. Vol trots stonden we daar met 40 mensen klaar om ons eerste optreden te geven. Er ging van alles mis in de communicatie en de band start het verkeerde nummer in…. We keken elkaar aan en maakten er gewoon ter plekke een merengue van! Het hele plein stond vol met mensen in een zwart MLDC shirtje of een MLDC button zodat iedereen wist wie er bij de dansschool hoorde. Ik was op dat moment zo trots!
Trots dat wij al deze mensen met elkaar hadden verbonden, dat ze plezier hadden en met elkaar aan het dansen waren. Dat moment zal ik nooit meer vergeten!”

bewegen, voelen & ondernemen met Mariëlle_3

Wat is de belangrijkste eigenschap van een ondernemer?

“Mag ik maar 1 belangrijkste eigenschap voor ondernemers noemen? Ik denk aan durven, doen, creatief zijn, vallen en weer opstaan en in jezelf geloven! En in deze tijden is het ook heel handig om oplossingsgericht en positief te zijn.”

Waar wil je iedere startende ondernemer voor waarschuwen?

“Ik wil startende ondernemers helemaal nergens voor waarschuwen: je moet het gewoon gaan doen! En ja, dan zul je af en toe tegen dingen aan gaan lopen, maar je zult zien dat er voor alles waar je tegenaan loopt hulp te krijgen is. Dus pak die hulp aan en ga je dromen achterna!”

Meer Mariëlle?

ML Dance Centre
website / facebook / instagram

Bewegeluk
website / facebook / instagram


Nog meer bewegen, voelen en ondernemen!

Als je dit artikel leuk vond raden we je aan om ook eens deze interviews en verhalen van ondernemers te checken:

Wil jij ook met jouw verhaal in LIB the mag?

Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt! Wat kan LIB voor jou betekenen?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: