Talk

“Beter spijt, dan het nooit te hebben geprobeerd”

Sandy besloot te gaan ondernemen na de geboorte van haar zoon, nadat ze 10 jaar in loondienst werkte. Dit is haar inspirerende verhaal.

Sandy (32) besloot te gaan ondernemen na de geboorte van haar zoon, nadat ze eerder tien jaar als kapster in loondienst heeft gewerkt. Ze runt Sandy’s Hairdesign, een allround kapsalon voor dames, heren en kinderen in Tilburg. Haar specialiteit: haarextensions, krullen knippen en hair repair treatments. Sandy: “Na de geboorte van mijn zoon wilde ik minder werken en de mogelijkheid hebben om mijn eigen tijd in te delen. Bovendien had ik na meer dan tien jaar dienstverband eigen ideeën en inzichten opgedaan hoe ik het wilde aanpakken in de salon. Ik wilde het vooral ánders doen. Beter spijt, dan het nooit te hebben geprobeerd!”

Ondernemen met twee jonge kinderen

Ze combineert haar werk als kapster en ondernemer met de zorg voor haar -inmiddels- twee jonge kinderen. Dat was niet altijd even makkelijk, maar ze bouwde al snel een vaste klantenkring op.

“Na 2,5 jaar kon ik de vraag niet meer aan en besloot ik een extra dag open te gaan. Dat had ik nooit durven dromen! Echt één van mijn grootste hoogtepunten als ondernemer.”

Beter spijt, dan het nooit te hebben geprobeerd

Met de stap naar het ondernemerschap nam ze een groot risico. Maar risico’s durven nemen is één van de belangrijkste eigenschappen voor succesvolle ondernemers, vindt ze.

“Je kunt beter spijt hebben van iets dat je hebt geprobeerd, dan nooit weten hoe het had kunnen lopen.”

En dat dat risico goed heeft uitgepakt is duidelijk. Haar klanten roemen haar eerlijke advies, knip- en kleur skills en rijden met plezier extra kilometers om bij haar in de stoel te mogen zitten.

Work in progress

Tijdens dit interview zit ze middenin een re-branding van haar kapsalon. De website en uitstraling van haar bedrijf zijn geprofessionaliseerd én is er meer aandacht voor de ondernemer achter de salon. Met behulp van een businesscoach heeft ze haar bedrijfsvoering tot een hoger niveau getild. Ook schreef ze een e-book over het kiezen van het juiste kapsel bij jouw gezichtsvorm. Je kunt hem downloaden van haar prachtige website.

Sandys hair design kapsalon Tilburg
Sandy in haar kapsalon Sandy’s Hairdesign in Tilburg
Sandys hair design e-book

“Mijn grootste inspiratie is mijn vriendin en tevens businesscoach Marinka Bil. Ik bewonder hoe ze succesvol onderneemt door haar pure, authentieke zelf te blijven. Vooral toen ze een aantal jaar geleden een enorme carrièreswitch maakte en haar eerste bedrijf verkocht.”

Sandy’s belangrijkste tip voor vrouwen die een eigen bedrijf willen beginnen

“Zet je prijzen niet te laag in. Het is moeilijker om later je prijzen te verhogen dan meteen het juiste tarief te vragen. Je komt bovendien professioneler over bij potentiële klanten als je de juiste prijs-kwaliteitverhouding hebt.”

Sandy’s Hairdesign
Vreeswijkstraat 7
5036 VA Tilburg

Love, like & follow

website www.sandyshairdesign.nl
instagram @sandyshairdesign
facebook SandysHairdesignNL

Geef een reactie

%d