Look

De beste 10 skincare tips voor drukke vrouwen

Vermoeid je bed induiken na een lange dag werken, zonder je huid te verzorgen? Dat is niet slim. Wij geven je de beste 10 skincare tips voor drukke vrouwen.

Door stress en vermoeidheid heeft je huid heel wat te verduren. Maar wij hardwerkende vrouwen hebben het altijd druk. Een goede huidverzorgingsroutine schiet er dan dus ook vaak bij in. Wij geven je de beste 10 skincare tips voor drukke vrouwen die amper tijd kosten en je huid weer laten stralen.

1
Het verhaal van je huid

Slecht geslapen en nemen de wallen onder je ogen inmiddels gigantische proporties aan? Ziet je huid er dof, droog en ruw uit? Of heb je juist ineens last van puistjes? Dat is je huid die schreeuwt om aandacht. Je huid is namelijk je grootste orgaan en vertelt je hoe het er van binnen aan toe gaat. Goede voeding, slaap, rust en water drinken zijn extreem belangrijk als je op de grenzen van je kunnen functioneert. Zorg dat je je basis op orde hebt. Plan bewust me-time in en ga op tijd naar bed. Morgen weer een dag!

2
Skin burn-out

Een skin burn-out voorkom je ook door je huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Zon, luchtvervuiling en het afsluiten van de huid met make-up zorgen voor pigmentschade, rimpeltjes en onzuiverheden. Zorg daarom voor een goede dagelijkse verzorgingsroutine.

3
De beste tips voor skincare essentials

Snelle reinigingsdoekjes lijken handig, maar geven alleen een oppervlakkige reiniging. Ze doen niets voor je huid. Als je ouder wordt, laten we zeggen 25+, dan heb je een effectievere huidverzorging nodig. Dat hoeft echt niet veel tijd en geld te kosten. Dit zijn de skincare essentials voor iedere hardwerkende business babe:

  • Een mild reinigingsproduct
  • Een exfoliant (geen scrub!)
  • Een toner om de PH van je huid te herstellen
  • Een dagcrème met een minimale SPF van 30
  • Een nachtcrème die herstelt en repareert

That’s it. Deze vijf musthaves geven je alles dat je huid nodig heeft. Investeer in goede producten. Duur betekent niet automatisch goed! De bekende merken die je ziet in de reclames zijn vaak duurder omdat er veel geld wordt besteed aan marketing, niet omdat de ingrediënten effectiever zijn dan goedkopere huidverzorging. Ja, ze ruiken lekker en de verpakking ziet er fantastisch uit, maar ze zijn niet altijd de beste keuze. Verdiep je in de ingrediënten voordat je de parfumerie gaat plunderen in een shopping spree.

4
Cleanse

Een goede cleanser ontdoet je huid van dode huidcellen, oppervlakkig vuil en talg, en laat daarnaast je toner en dagcrème beter doordringen. Met alleen water los je geen vet op, dus liggen puistjes op de loer. Met een agressief reinigingsproduct verstoor je de huidbarriere, met als gevolg: huidirritatie. Beide dingen zijn funest voor een mooie huid. Je hebt dus een milde cleanser nodig. Een goed reinigingsproduct bevat geen synthetisch parfum, alcohol en andere irriterende stoffen. 

5
Tone

Een toner is een essentiële stap in je routine. Het zorgt ervoor dat je huid gekalmeerd wordt, dat je moisturizer effectiever werkt en houdt vocht vast. Een goede toner ontvet niet, irriteert niet en desinfecteert niet. Je hebt juist een toner nodig met antioxidanten, anti-inflammatoire en vochtinbrengende ingrediënten. Je dagcrème kan op die manier beter zijn werk doen. 

6
Exfoliate

Scrubben geeft je een lekker schoon gevoel, maar wat je eigenlijk doet is je huid erg ruw behandelen. De mooie glow en rode blosjes zijn basically huidirritatie. Gelukkig zijn er betere manieren om je huid diezelfde glans te geven, zonder irritatie. Het wondermiddel hierbij is exfoliant. Een exfoliant bestaat uit milde zuren die je huid echt kunnen verbeteren. Wat is het resultaat? Een egalere en gladdere huid, waar huidproblemen zoals puistjes en pigmentvlekken minder kans krijgen. Een exfoliant zorgt daarnaast voor stimulatie van het collageen. Collageen neemt helaas af vanaf je 25e jaar waardoor het verval begint: huidverslapping en rimpeltjes worden langzaam zichtbaar. Zorg je niet goed voor je lichaam door zonnen, roken en junkfood, dan gaat dit verouderingsproces nóg sneller. Thank god voor de exfoliant!

7
Put up your shield

Zonnen is heerlijk, maar ook de belangrijkste factor in huidveroudering. We kunnen het niet genoeg herhalen: een zonnefilter in je dagcrème is een múst. Vermijd crèmes met chemische zonnebescherming. Een fysische filter is the way to go. Dat zijn bijvoorbeeld titaniumoxide en zinkoxide. Deze stoffen zorgen voor een ‘schild’ op je huid, waardoor schadelijke zonnedeeltjes geen kans krijgen. Nadeel is dat ze soms kunnen zorgen voor een witte waas op de huid. Met een minerale poeder in jouw eigen huidskleur is dit probleem opgelost. Vaak bevat minerale poeder ook weer zonbeschermende ingrediënten, double protection dus!

8
Sleep & repair

Een goede nachtcrème brengt vocht in én houdt vocht vast. Waar een dagcrème vooral een beschermende functie heeft – tegen zon, luchtvervuiling en andere invloeden van buitenaf – zorgt een nachtcrème voor herstel en reparatie. Een nachtcrème bevat bijvoorbeeld geen SPF, want ’s nachts heb je obviously geen zonbescherming nodig. Een nachtcrème mag bovendien wat vetter zijn, omdat hij meer voedingstoffen bevat. 

9
5 minute routine

Bovenstaande vijf skin essentials kosten je slechts vijf minuten per dag: ’s ochtends na het opstaan reinigen, tonen en dagcrème; ’s avonds reinigen, tonen en nachtcrème. De exfoliant gebruik je minimaal 1 x per week. Vaker mag, als je merkt dat je huid er goed op reageert. 

10
Geef je huid een boost

Heb je het extreem druk gehad, weinig geslapen, een paar wijntjes teveel gehad of slecht gegeten? Dan biedt een sheet mask uitkomst. Dit vliesmasker doordrenkt met skin boosters breng je aan op een perfect gereinigde huid en laat je minimaal twintig minuten zijn werk doen. Ga er lekker voor zitten met een grote kop thee en een goed boek. Deze me-time draagt ook bij aan de o-zo-noodzakelijke ontstressing voor de drukke vrouw.

De beste 10 skincare tips

Meer lezen over skincare voor drukke vrouwen? Lees dan ook eens deze 10 beste beauty hacks of check ‘Look‘ voor de beste hair, beauty & skincare tips!

Geef een reactie

%d