Stories

“Ben jij dat?”, vroeg een klant mij

Een persoonlijk verhaal over afkicken van de adrenaline rush en eindelijk kiezen voor jezelf.

“Ben jij dat?”, vroeg een klant aan mij bij het zien van deze foto in een reclamespotje. Dat was in 2019.

Destijds had ik een bedrijf in de beauty: één van de grootste wimper- en wenkbrauwsalons van Nederland met meerdere vestigingen, een webshop plus een opleidingsinstituut. Hard werken, altijd bezig. Openingstijden van 10.00 tot 22.00 uur waren normaal. Ieder weekend werken, wekelijks door heel Nederland cursussen geven en oh ja, ik deed zelf ook álle marketing, inkoop, administratie, social media en websites. Een gemiddelde werkweek van mij toen? Zo’n 85 uur.

Dit hield ik 7 jaar vol, waarbij ik het de laatste jaren wel iets rustiger aandeed. Tijdens de twee verplichte coronasluitingen (5 maanden in 2020/2021), stond ik eindelijk eens een keer stil. 4 weken afkicken van de adrenaline rush en daarna tijd om na te denken. Wilde ik dit nog wel? Nee! Ik verkocht mijn bedrijf en startte LIB. Dat is nu 7 maanden geleden. 

Afkicken van de adrenaline rush

En nog steeds kan ik niet wennen aan de vrije tijd die ik nu heb. Na zoveel jaren keihard werken (want voor de beauty werkte ik 10 jaar lang 60+ uur per week in het vastgoed), is het niet zo gemakkelijk om je keiharde overtuigingen van ‘altijd maar nuttig bezig zijn’ te veranderen. Ontspannen mág en minder productief zijn is helemaal oké. Maar die gedachte heeft nog altijd geen wortel geschoten in mijn brein. 

Ondertussen probeer ik te ontdekken wat ik nou eigenlijk leuk vind om te doen, buiten mijn bedrijf om dan hè. En dat vind ik lastig hoor. Ik heb jarenlang geen tijd gehad voor hobby’s en daardoor was mijn ‘ware ik’ behoorlijk op de achtergrond geraakt. Maar gelukkig heb ik de afgelopen maanden wel een aantal dingen ontdekt over mezelf. Creatief bezig zijn vind ik dus heel erg leuk. Of het nu gaat om schrijven, fotografie, muziek, make-up looks maken of oude meubels opknappen: dáár word ik blij van. Ook het voor de camera staan vind ik super tof en dat gebeurt de laatste tijd steeds vaker.

Ben jij dat? Nee, dat was ik!

Die foto bij dit artikel? Klanten vonden hem geweldig mooi. Maar ik zie in die foto vooral de onzekerheid, de stress en de oververmoeidheid in mezelf terug. Dingen waar ik nu geen last meer van heb. Ik ben veranderd, and in a good way. Alleen nog even leren genieten van het ‘niks’ doen!


Meer lezen?

Deze Stories over mij vind je misschien ook interessant!

Geef een reactie

%d