Feel

Ben jij al LIB?

Ben jij al LIB? On top of the world, zeker genoeg van zichzelf om haar eigen koers te varen, die zich door niets en niemand laat leiden?

Ben jij al LIB? Een stoere vrouw ‘on top of the world’, zeker genoeg van zichzelf om haar eigen koers te varen, die zich door niets en niemand laat leiden? Gefeliciteerd! Dat betekent dat je er klaar voor bent om jouw business tot grote hoogte te laten stijgen. It’s time, babe!

‘Ad libitum’ says it all

LIB is een afkorting van ‘ad libitum’, wat staat voor ‘onbeperkte en vrije expressie’. Oftewel: jij doet wat je wil, zonder dat je je laat tegenhouden door wat je omgeving en de maatschappij ervan vindt. Je hebt tijdens de start van je bedrijf waarschijnlijk heel wat tegenstand gehad. “Zou je dat wel doen?” en “Kun je niet beter iets gaan doen met minder risico?” heb je keer op keer gehoord. Lief dat mensen zich zorgen om je maken, tuurlijk, maar jij bent LIB en weet wat je kunt!

Zeker van je zaak

Ondernemen betekent per definitie meer risico dan een baan in loondienst. Maar het betekent ook dat jij jouw werkomgeving, je diensten en je uren helemaal zelf kunt bepalen. Omdat je jezelf zo goed kent wéét je dat je niet gelukkiger wordt in een normale baan. Je hebt vrijheid nodig en de mogelijkheid om dingen zélf te doen en hiervan het risico te dragen. Gaat het mis, dan kun je alleen maar naar jezelf wijzen. Jij en alleen jij bent verantwoordelijk voor je eigen succes. Dat is een fijn gevoel!

Vaar je eigen koers

Stiekem laten we ons vaak leiden door wat anderen van ons vinden. Je partner bijvoorbeeld, die niet wil dat je teveel risico neemt. Je ouders, die sowieso niet snappen waarom je een eigen bedrijf verkiest boven een veilige baan. Maar ook die ene kennis die zelf een blauwe maandag een bedrijf heeft gehad, die alleen maar negatief over je businessplan is. Laat je niet leiden door de onzekerheid van anderen die zij op jou projecteren. Vaar je eigen koers!

Zoek een coach

Wees bereid om eerlijk tegen jezelf te zeggen dat je iets niet goed kunt en vraag advies of hulp aan iemand die het wel goed kan. Niet vragen aan familie of vrienden! Ze bedoelen het ongetwijfeld goed, maar ze zijn geen expert in jouw vak. Een businesscoach of mentor zoeken die jou objectief kan adviseren is een veel beter plan. Kies iemand waar je je begrepen en gehoord voelt, met aantoonbare kennis en ervaring in jouw vakgebied.

Ben jij al LIB?

Ook kan een coach zorgen voor meer inzicht in jezelf, je bedrijf en het vergroten van je zelfvertrouwen. En daarmee kun je je bedrijf tot grote hoogte laten stijgen. Want pas als je écht zeker bent van jezelf en 100% gelooft in wie je bent en wat je kunt, kun je oprecht zeggen: “Ik ben LIB!” 

Meer lezen over zelfvertrouwen?

Als jij nog wel wat extra vertrouwen in jezelf en je bedrijf kunt gebruiken vind je deze artikelen waarschijnlijk ook interessant:

Geef een reactie

%d