Read

Bah, het is weer zomer

Heb jij net zo'n hekel aan de zomer als ik? Lees hier waarom ik de zomerperiode liever oversla.

Ik moet je iets bekennen: ik vind de zomer niet fijn. Onbegrijpelijk voor veel mensen, maar toch is het zo. Tuurlijk is het lekker dat het zonnetje zich laat zien, maar dat levert ook weer problemen op die ik je in deze column haarfijn ga uitleggen. Wees voorbereid, hier komt mijn klaagzang. Zomer, bah!

Boob sweat is a bitch

Plakken, zweten en schuren: jep, het is weer zomertijd! Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik heb dus een enorme hekel aan zweten. Het is ook de reden dat ik alleen in de winter sport :) Mijn interne temperatuurregeling is namelijk way off. In de winter heb ik het altijd koud en draag ik minimaal vier lagen over elkaar; in de zomer raak ik snel oververhit. Dat resulteert in gutsende en klotsende oksels, rug, knieholtes en voeten. Om het nog maar niet te hebben over boob sweat…! Tel daar een knalrood hoofd bij op vanwege de hitte. Nee, de zomer is niks voor mij.

Zomerkleding en schoenen zijn de hel

Zomerkleding en schoenen, ook zo’n ding. Ik koop dus echt veel liever winterkleding. Veel meer keus! In de zomer kom je al snel terecht bij printjes (blegh), goedkope zweetstoffen, kreukend (en krimpend) linnen en gekke kleuren. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van kleur, maar op één of andere manier kan ik nooit iets vinden. Het is allemaal pastel, roestkleur, beige óf juist neon. En dat staat me niet. Ik wil zachtgroen, lila en middenblauw in ademende en soepele stoffen… Tips, anyone?

Schoenen in de zomer: bah in het kwadraat. Die leuke sandaaltjes of slippers schuren en geven me blaren, óók de dure varianten. Nu helpt het natuurlijk ook niet mee dat ik fan ben van dikke sokken. En die combineren niet zo lekker met espadrilles. Onzichtbare sokjes in sneakers? Die verdwijnen altijd onder mijn voet, of snijden in mijn hiel. Hallo bloedblaar! Ik heb werkelijk nog nooit een zomerschoen gevonden die ik meer dan een paar uur kon dragen, en ik loop toch al eventjes rond op deze aardbol :)

Langer licht, liever niet

Veel mensen vinden het fijn dat het langer licht is ’s avonds. Ik niet. Ik slaap slechter, heb niet het idee dat het al avond is en het koelt niet af. Juist de donkere avonden zijn zo gezellig! Hapje, drankje, kaarsje erbij en een lekker dekentje. Heerlijk. Dat mis ik echt in de zomer. 

Zomer, bah!

Waar ik ook een hekel aan heb zijn insecten. Ik ben allergisch voor zo’n beetje alles wat bijt en steekt, en dus ben ik panisch dat ik word aangevallen door een zwerm vliegend spul. Een dazenbeet bijvoorbeeld, zorgt bij mij wekenlang voor etterende wonden. Nee, dank je! Muggen leveren me rode, jeukende schijven op van 5 centimeter doorsnee. En ik wil niet eens weten wat er gebeurt als ik ooit door een wesp gestoken word. Als je het niet erg vindt probeer ik dat liever niet uit. Nu hou ik wel van de natuur en vind ik het goed dat deze beestjes er zijn. Maar liever niet in mijn buurt gewoon. 

De zomer geeft me ook een enorm FOMO gevoel. Er is zóveel te doen dat het lastig kiezen is. Festivals, terrasjes, evenementen, reisjes… Je kunt nooit overal bij zijn. Juli en augustus zijn helemaal erg. Werkelijk iedereen is weg: zakelijke en privé afspraken plannen is haast niet mogelijk. Zo wilde ik eens een feestje geven in juli. Mooi dat niemand kon, want: op vakantie. Het is wel lekker rustig als half Nederland weg is, dat moet ik toegeven. 

Bah, zomer! In de zon zitten, barbecuen en naar buiten tussen 11.00 en 16.00 sla ik liever over. Door een lage bloeddruk ben ik tijdens warme dagen ook nog eens snel duizelig en misselijk. In de schaduw it is! Of beter nog: binnen bij een ventilator of airco. Wil je me extreem chagrijnig zien? Dan moet je me vooral dwingen om de warmte in te gaan. Geloof me, dat is geen goed idee.

Voor altijd lente!

De zomer is dus niet mijn seizoen. Zodra het warmer wordt dan 21 graden begint voor mij de ellende. Geef mij maar de lente! Die eerste zonnestralen, een graad of 15, voor het eerst zonder jas naar buiten, knopjes aan de bomen… Dat wil ik! Kan het niet altijd lente zijn? Please?


Meer columns lezen?

Deze columns vind je waarschijnlijk ook leuk om te lezen!

%d bloggers liken dit: