Work

Share your thoughts: ambitie is een vies woord

Alsof je ten koste van alles aan de top wil staan. Ik ben het er niet mee eens!

Ambitie (de; v; meervoud: ambities): streven; = eerzucht. Zo staat het in de Van Dale. Eerzucht, dat klinkt als een vies woord. Alsof je no matter what aan de top probeert te komen, ten koste van alles. Ik ben het niet eens met die definitie. Voor mij is ambitie juist heel positief en staat het voor het beste uit jezelf willen halen. Weten wat je wil en daar voor gáán. Wat vind jij?

Een grote vooruitgang

Ambitieuze vrouwen worden nog steeds met scheve ogen bekeken. Met name door degenen die een voorkeur hebben voor het traditionele rollenpatroon met de vrouw als hoofd van het huishouden. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in. Want hoe gaaf is het dat meer en meer vrouwen de top bereiken! Toegegeven, er is in de maatschappij nog wat werk aan de winkel om échte gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen op het gebied van werk, geld en zorg te behalen. Maar ik zie echt een grote vooruitgang.

I love ambitious women!

Ambitie begint wat mij betreft bij het ontdekken van jouw individuele talenten, je doelen in het leven en wat je wil bereiken. Ambitie betekent voor mij niet dat je persé een topcarrière nastreeft of het glazen plafond wil doorbreken. Het betekent juist het beste uit jezelf halen, dat zei ik net al. I love ambitious women! Daarom ben ik met LIB gestart. Een platform waar gelijkgestemde vrouwen elkaar kunnen vinden, waar jonge en stoere girlbosses geïnspireerd kunnen raken én als hulpmiddel om vrouwen hun weg te laten vinden in ondernemersland. Want daar is veel behoefte aan heb ik gemerkt.

Een compleet platform voor de stoere en ambitieuze vrouw

LIB is niet alleen een online magazine. Binnenkort wordt het een full on experience voor ambitieuze vrouwen! Jouw startpunt als het gaat om inspiratie, motivatie, kennis opdoen en netwerken. Met blogs, audio en video kun je er 24/7 terecht voor al je ondernemersvraagstukken, maar ook voor jouw dagelijkse dosis entertainment. Want niet alles hoeft serieus te zijn. Soms wil je ook gewoon even een uurtje op de bank hangen en luchtige dingen lezen, horen of zien. Snap ik!

Daarom ben ik zoek naar vrouwelijke ondernemers die aan dit platform willen bijdragen. Die hun kennis willen delen, een inspirerend verhaal hebben en in female empowerment geloven. Want dat is waar het in mijn ogen allemaal om draait: elkaar helpen groeien en vrouwelijke ambitie een podium geven. Women supporting women!

Share your story!

Wil jij met jouw ondernemersverhaal in LIB the mag, heb jij een toffe gastblog in de aanbieding of ga je binnenkort iets heel gaafs lanceren? Stuur me dan even een mailtje of berichtje op Instagram!


Meer lezen over vrouwelijke ambitie?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant:

Geef een reactie

%d