Feel

Alles is energie

Jezelf gelukkiger denken: het kan echt! Lees in dit artikel hoe dat werkt.

Alles is energie! De lucht, de aarde, die stoel waar je nu op zit. Je hond, je huis – zelfs jij bestaat uit energie. Onvoorstelbaar kleine deeltjes die om elkaar heen draaien en samen een massa vormen, die we kunnen zien, aanraken en voelen. Maar ook je gedachten en emoties zijn energie. Want álles is energie. Protonen, neuronen en elektronen bewegen samen in golven en vormen een trilling. Een frequentie. Albert Einstein zei het al: ‘niets’ bestaat niet.

Je ziet de wereld zoals je bent!

Energie is overal. Zelfs een lege ruimte is ermee gevuld, ook al kun je het niet waarnemen. Kwantumfysica heeft het bewezen: alles om ons heen, zichtbaar en onzichtbaar, bestaat uit energie. Het is de basis van alles. En het leuke is dat je die energie, die frequenties of trillingen, kunt beinvloeden. Door anders te denken kun je daadwerkelijk je perceptie van de wereld om je heen en jezelf veranderen. Je ziet de wereld namelijk niet zoals hij ís, maar zoals jij bént. 

Positieve energie, een voorbeeld

Een voorbeeld. Stel, het is 7.00 uur. De wekker gaat. Half wakker en chagrijnig sta je op en schuift de gordijnen open. De zon schijnt! Je hoort vogeltjes fluiten en kan niet wachten om naar buiten te gaan. Met een verse kop koffie loop je de tuin in. Heerlijk, die warmte op je huid. De stralend blauwe lucht vormt een prachtig contrast met het groene gras. Je bent op slag klaarwakker en hebt zin in de dag. Douchen, tandenpoetsen en hop, naar je werk. Zelfs die ontzettend irritante collega die altijd “Goeiesmorgen deze morgen!” roept als je binnenkomt kun je vandaag prima hebben. Hell, je kunt er stiekem zelfs een beetje om lachen vandaag.

Negatieve energie begint bij jezelf

Maar stel je nu eens voor dat de zon niet schijnt die dag. Je staat chagrijnig op nadat je wekker afgaat, schuift de gordijnen open en ziet keiharde regen. Geen zon te zien. Sterker nog, de lucht lijkt wel zwart van al dat water dat naar beneden komt. Balend als een stekker stap je onder de douche en gaat de deur uit. Natúúrlijk ben je je paraplu weer eens kwijt, heb jij weer! Na een paar stappen kom je als een verzopen kat aan bij je auto. Het is druk op de weg. Het lijkt alsof iedereen tegelijk vertrokken is. Tergend langzaam door de stad, alle stoplichten tegen.

Een kwartier te laat ben je eindelijk op kantoor. “Goeiesmorgen deze morgen!”, roept die ontzettend irritante collega. Je werpt hem een dodelijke blik toe. Vandaag kun je er echt even niks bijhebben. Koffie dan maar! Omdat je te laat bent haast je je met je koffie naar je bureau en struikelt. Dikke, bruine koffiedruppels op je nieuwe witte bloes…

In beide situaties sta je op, schuift de gordijnen open, spring je onder de douche, ga je naar kantoor en zie je die irritante collega. Het enige verschil is je stemming. In de eerste situatie begin je je dag positief: zonlicht! In de tweede situatie word je nog chagrijniger dan je al was door de regen. Vervolgens lijkt alles mis te gaan. Wat een kutdag!

Is dat toeval? Verloopt de dag shit vanwege het feit dat het regent, of omdat je in een negatieve stemming bent? Gaat alles mis vanwege het slechte weer, of omdat je daardoor gehaast en geirriteerd bent? Jep, dat laatste dus. 

Energie trekt energie aan

Negatieve emoties zorgen ervoor dat alles om ons heen negatiever verloopt. Mensen reageren anders op je, en vice versa. Negatieve energie trekt namelijk andere negatieve energie aan. Je voelt de sfeer veranderen bij negativiteit om je heen. Ken je dat: een spanning om te snijden bij een groep mensen? Tot er iets grappigs gebeurt en iedereen in lachen uitbarst. Het ijs is gebroken en de spanning is weg. Of stel: je bent stapelverliefd. Vlinders all over. Door die roze bril voel je je topfit. Energie voor tien. Je loopt op wolkjes!

Deze voorbeelden vertellen je hoe energie werkt. Positieve gedachten trekken positieve situaties aan (en zo werkt het andersom dus ook!). In een positieve bui ziet het leven er veel mooier en vrolijker uit. Sta dus vaker stil bij alles dat wél goed gaat. Wees dankbaar voor wat je hebt. Negatieve gedachten, emoties en energie zullen je stemming steeds minder gaan beïnvloeden. Denk jezelf gelukkig, het kan! De wetenschap heeft het bewezen. Bedankt, Albert Einstein! :)


Meer lezen?

Deze artikelen over energie vind je waarschijnlijk ook top. Heb je ze al gelezen? Doen!

%d