Read

Alle ballen in de lucht

Mannen vs. vrouwen: het combineren van werk, een sociaal leven en het opvoeden van kinderen. Alle ballen in de lucht!

Er is een groot verschil in hoe mannen en vrouwen omgaan met het combineren van kinderen met een druk leven. Daar gaat deze column over: hoe vrouwen alle ballen in de lucht houden vs. de mannelijke manier. Enjoy!

Stel je de volgende situatie voor als mannen, vrouwen zouden zijn.

Bram, Luuk en Mark, 16.30 uur, een pak koekjes en een pot thee.
Bram: “Ik heb het zooo druk. Heb de hele dag gewerkt en ik ben kapot. Hoe is het met jullie?” Luuk verzucht: “Ik ken het. De hele dag hoofdpijn en ik moet nog sporten vanavond. Heb echt geen zin, maar de vakantiekilo’s moeten er nog af. Op het strand heb ik de hele tijd een omslagdoek omgehad. Die heupen van mij lijken echt gigantisch. Nog een koekje? Deze zag ik gisteren op tv, maar 44 calorieën!” Mark: “Top, dan wil ik er wel eentje. Ik moet ook echt op dieet hoor. Maar vanavond even niet. Mijn dochter heeft de hele nacht liggen huilen, en raad eens wie haar de hele tijd kon gaan troosten? Mijn vrouw wordt niet eens wakker van het gehuil. Ik heb geen oog dichtgedaan.”

“Snap ik,” zegt Bram. “De mijne doet ook net alsof ze slaapt. Gisteren heeft ze mijn zoontje de fles gegeven. Trots dat ze op zichzelf was joh. Haha, mevrouw geeft ook eens een keer de fles. Dat ik ondertussen de was heb gedaan, de keuken heb opgeruimd en een afspraak met de oppas heb gemaakt heeft ze even gemist.” De mannen lachen.

“Nou, wat denk je van mijn vrouw dan”, zegt Mark, “die weet volgens mij niet eens in welke klas mijn dochter zit haha.” De mannen lachen nogmaals. Luuk: “Lekker koekje zeg. Al had er wel meer chocola op mogen zitten. Nog eentje dan, maar dan stop ik er echt mee. Komende tijd is het klaar met dat snacken. Het lijkt wel alsof ik aankom van de lucht de laatste tijd. En mijn gezicht wordt ook steeds slapper. Hebben jullie dat ook?” Bram knikt. “Ik lijk ook steeds zo moe. Geen wonder met al die gebroken nachten natuurlijk.” “Kerel, dan gooi je er gewoon wat Botox tegenaan. Mijn arts is een topper, ik stuur je zo even haar naam door,” zegt Mark. “Top idee,” zegt Bram. “Alleen even bedenken hoe ik dat thuis ga doen. Mijn vrouw vindt het onzin dat ik zoveel aan mijn uiterlijk uitgeef.”

De telefoon van Luuk piept. “Dat is mijn vrouw. De kleine krijst alles bij elkaar en ze weet zich geen raad met hem.” “Crisis dus,” zegt Bram. “Ga maar snel,” zegt Mark. Luuk grabbelt zijn oversized tas van de vloer, maar de helft valt eruit. “Ook dat nog!” Snel pakt hij zijn agenda, telefoon, billendoekjes, handcrème, parfum en de medicijnen van de kleine, die hij net na zijn werk bij de apotheek heeft opgehaald. “Hopelijk lukt het me om mijn dochter stil te krijgen. Anders wordt het weer wakker liggen vannacht. Ik app jullie nog voor een volgende thee-date, want ik weet nog niet precies wanneer mijn vrouw moet werken en ik dus oppas heb.” En weg is hij. Bram en Mark kijken elkaar zuchtend aan. Ze snappen precies hoe Luuk zich voelt. Nog maar een koekje dan…


Girlpower

Iedereen weet: vrouwen zijn het sterke geslacht. In de praktijk combineren de meeste vrouwen een fulltime baan (of eigen bedrijf) met het opvoeden van kinderen en het grootste gedeelte van het huishouden. Ook willen ze een rijk sociaal leven, een gezonde lifestyle en als het even kan ook nog een prettig uiterlijk. Heb je weleens nagedacht hoeveel ballen vrouwen de lucht in houden, dag in, dag uit?

Hoe hou jij alle ballen in de lucht?

Ben jij ook altijd druk druk druk? Dan mag je deze artikelen niet missen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: