Life

Girl, it’s all about the money

Selfmade, succesvolle vrouwen krijgen vaak te maken met vooroordelen en jaloezie. Dit artikel gaat over het taboe op geld verdienen.

All about the money

Geld. Een belangrijk onderwerp in het leven. We praten niet graag over onze eigen financiële situatie met anderen, want er rust nog steeds een taboe op. Verdient zij meer dan ik, en waar doet ze dat van? Dat vragen we ons allemaal weleens af wanneer een vriendin met de ene na de andere mooie tas, nieuwe auto of geweldige vakantie komt aanzetten. Dat steekt, vooral als je het idee hebt dat het haar allemaal makkelijk komt aanwaaien. Het is dus nog steeds ‘all about the money’.

Taboe op geld

In Nederland geldt namelijk nog altijd: doe maar gewoon en niet al te gek. Want val je op in de massa, dan is de kans groot dat je te maken krijgt met roddels en jaloezie. Jammer eigenlijk! In Amerika steekt iedereen zijn duim op als je in een dikke auto komt aanrijden: “Good for you!” In ons koude kikkerlandje over het algemeen niet, want er wordt meteen negatief gedacht. Vooral vrouwen onderling kunnen er wat van.

“Dat kan zij toch helemaal niet betalen?”
“Waar haalt ze dat geld vandaan?”
“Ze heeft zeker een rijke vent!”
“Hoezo rijdt zij in een dikke bak?”
“Heeft ze gekregen van pappie!”
“Golddigger!”

Independent woman

Met name vrouwen krijgen te maken met vooroordelen. Want in ons land is financiële onafhankelijkheid voor vrouwen nog steeds ‘een ding’. Hoeveel vrouwen in jouw omgeving kunnen hun eigen financiële boontjes doppen? Niet afhankelijk van man, vriend of ouders? Juist.

Gelukkig komen er steeds meer succesvolle vrouwen in de media. Vrouwen die hun centen zelf hebben verdiend. Onafhankelijk, zelfvoorzienend, talentvol en ready to rock!

Be proud

Waarom zo veroordelend naar elkaar? Het is blijkbaar nog steeds ‘all about the money’…. Gaaf toch juist, als een vrouw selfmade en succesvol is? Laten we als stoere, ambitieuze en hardwerkende vrouwen trots op elkaar zijn! Elkaar dingen gunnen, een hart onder de riem steken, elkaar helpen en vooral: elkaar niet veroordelen. Wij vrouwen hebben het al zwaar genoeg :) 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: