Work

6 belangrijke lessen voor ondernemers, die je NU wil lezen!

Een gezond bedrijf én een gezond lijf: deze onmisbare lessen wil je lezen!

Wanneer je net een eigen bedrijf bent gestart en tegen problemen aanloopt, is het fijn om van anderen te kunnen leren. In dit artikel geven 5 ondernemers onmisbare lessen die heel goed van pas komen voor een gezond bedrijf én gezond lijf!

Ik sta 24/7 aan. Ik ben kapot! Hoe hou ik het nog vol?

Merel is Cheerleader voor Carrieremakers: “Ik denk dat het voor iedereen met een eigen bedrijf wel herkenbaar is dat de grens tussen werk en vrije tijd verschuift. Ik heb wel een beetje moeite met de term ‘werk/privé balans’ voor een ondernemer. Wat mij betreft zou het beter ‘werk/ontspanning balans’ kunnen heten. Ik ben ook altijd bezig in mijn vrije tijd, met schilderen of uit eten of whatever, maar dat zijn wel dingen die ik doe ter ontspanning. Ik heb moeten leren om te ontspannen, want als ik dat niet doe lijdt mijn werk eronder.”

Cèline is jurist en mediator: “Bij mij is werk en privé echt gescheiden. Ik heb bijvoorbeeld een aparte werk- en privé telefoon en laptop. Bij spoedgevallen ben ik voor klanten bereikbaar, maar verder niet. Ik denk dat het ook een kwestie is van grenzen stellen naar je klanten en duidelijk zijn.”

Aimée is Brand Designer: “Ik vind dat je zou moeten kijken naar wat jou het meeste energie oplevert. Laat het financiële plaatje los en doe de dingen die je echt leuk vindt om te doen, in plaats van naar die steady cash flow te kijken. Dat komt namelijk vanzelf. Ik leef liever minder luxe terwijl ik hele gave dingen mag doen voor mijn klanten, dan steeds maar te jagen voor dat geld.”

Merel, Cèline en Aimée praatten mee tijdens de nieuwe aflevering van de LIBBIES Talks over de werk/privé balans. Hoe hou je het leuk en welke belangrijke lessen voor ondernemers hebben zij? Je leest het hier (of bekijk de video!): TALKS | De werk/privé balans: hou hou je het leuk als ondernemer?

Beginnen met ondernemen, maar hoe?

Jane is voedingscoach: “Wil jij graag beginnen met ondernemen, maar weet je nog niet met wat? Kijk dan eens op welke gebieden van je leven je bruggen hebt gebouwd. Door welke dalen ben je gegaan? Ga je hier nog meer in verdiepen, want naast je eigen succesverhaal is kennis ook belangrijk. Dat iets voor jou werkt hoeft namelijk niet te betekenen dat het voor iedereen werkt. Juist de combinatie van mijn eigen ervaring en de kennis die ik heb opgedaan, zorgen ervoor dat ik veel verschillende soorten vrouwen kan helpen.”

Jane vertelde haar up-close-and-personal verhaal aan LIB the mag. Je leest het hier: “Ik begon met ondernemen vanuit pijn in plaats van passie.”

Ga op avontuur en hou niet vast aan dingen die niet werken

Deborah is content creator en motivatie mentor: “Belangrijke les: durf af te wijken van je plannen en kies eens voor een andere route. Doe iets wat je nooit eerder hebt gedaan. Dat levert altijd verrassende avonturen en inzichten op!”

Deborah deelt al haar lessen voor ondernemers met LIB the mag. Wil je deze tips én persoonlijke verhalen lezen? Check dan haar Stories!


Meer lessen voor ondernemers?

Deze artikelen staan vol met onmisbare lessen voor ondernemers. Heb jij ze al gelezen?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: