Work

5 carrière tips van ultieme business babe Evelien de Vries

Evelien is hét voorbeeld dat bewijst dat je met wilskracht en doorzettingsvermogen een miljoenenbedrijf kunt opbouwen.

Dit zijn de tips van Evelien de Vries, founder van miljoenenbedrijf MDV Europe, voor iedere jonge ondernemer die ook een succesvolle business wil opzetten! Haar ondernemersverhaal is een enorme inspiratie voor ons allemaal. Het bewijst dat je door actie te ondernemen vanuit het niets een fantastisch bedrijf kunt opbouwen, als je er maar voor gáát. Het verhaal begint met een krultang….

Evelien is hét voorbeeld van hoe vastberadenheid en doorzettingsvermogen kunnen leiden tot een heel succesvol bedrijf. Voor haar 21e verjaardag kreeg ze een krultang waar ze zó tevreden over was, dat ze haar kapper enthousiast maakte over het apparaat. Evelien besloot om om het product zelf in Nederland aan de man te brengen. Maar voor het zover was moest ze heel wat struggles overwinnen. Nadat ze de producent eindelijk had overtuigd van haar plannen, ging ze met een kleine voorraad van 60 krultangen op pad. “Bellen, bellen, bellen en langs kapperszaken rijden”, is wat ze deed. Koude acquisitie dus. Het was een lastige tijd, want ze studeerde op dat moment in Engeland. Iedere donderdag en vrijdag kwam ze naar Nederland om kapperszaken te bezoeken. Ze verkocht haar voorraad binnen no-time en dat was de start van haar miljoenenbedrijf.

Deze producten die Evelien in Nederland introduceerde kennen we allemaal: Beautyblender en Tweezerman. Welke vrouw heeft ze niet in huis? Maar ze doet nog veel meer.

In 2011 startte ze haar bedrijf MDV Europe (voorheen MDV Distribution). Ze importeert beautyproducten uit het buitenland en verkoopt deze aan bekende retailers, zoals Douglas, Bloomingdales en Sephora. Ook startte ze STYLEDRY, een haarmerk met innovatieve quick-fix haarproducten.

Dit zijn de 5 carrière tips van Evelien de Vries!

Stick to the plan

Focus je op één ding en blijf vooral doorzetten. De eerste jaren als ondernemer zijn het allermoeilijkst. Laat je niet tegenhouden door tegenslagen, twijfels en je krappe budget. Onthou: failure is not an option! Ga door met wat je doet, whatever it takes. Het ondernemersavontuur wordt misschien niet makkelijker, maar wel veel leuker!

Luister naar je gevoel

Cliché, maar zeker waar: je intuïtie is de beste graadmeter. Bijvoorbeeld in de samenwerking met zakenpartners. Voelt het niet goed, doe het dan vooral niet. Een verkeerde deal kost je meer dan het oplevert. Bad deal = no deal. Luister altijd naar je gevoel.

Ken je cijfers

Heel belangrijk: blijf op de hoogte van alle financiële ins and outs. Bewaak de kosten en zorg waar mogelijk voor zoveel mogelijk flexibiliteit in de vaste lasten. Zeker in het begin is dit belangrijk, maar ook als je met je bedrijf wil groeien en overleven. Denk daarom vooral aan de lange termijn en laat je niet afleiden door de waan van de dag.

Pak de telefoon

Kom je er niet helemaal uit, wil je klanten binnenhalen of gewoon advies? Pak de telefoon en begin te bellen. Ja, het is eng. Maar echt noodzakelijk om snel omzet te genereren. Laat de wereld weten dat je er bent en zorg dat je een afspraak krijgt!

Neem actie!

Spring in het diepe en start je ondernemersavontuur. Denk niet te lang na, maar neem actie. Voor de tiende keer je business plan doorlezen maakt je niet succesvoller. Begin gewoon! Nú.

Evelien de Vries, MDV Europe

Evelien de Vries

Evelien ontving de FD Gazellen Award voor het snelstgroeiende bedrijf van Nederland, en is genomineerd voor EY Entrepreneur Of The Year 2021.

Check zeker ook even de website van STYLEDRY vol met überhippe en badass haarproducten of bekijk de website van MDV Europe.

@mdveurope | @styledryofficial


Meer lezen over succesvolle vrouwelijke ondernemers?

Deze artikelen vind je waarschijnlijk ook interessant!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: