Talk

4 powervrouwen over ondernemen & inspiratie

4 powervrouwen over ondernemen & inspiratie! Ze geven je belangrijke tips en musthave eigenschappen om een eigen bedrijf te starten.

4 powervrouwen over ondernemen & inspiratie! Liesbeth, Evelyne, Heiske en Ingeborg vertellen over het starten van hun bedrijf, hun grootste inspiratie en geven je belangrijke tips om te starten met ondernemen.

Meet the business babes

powervrouwen ondernemen
Liesbeth Besamusca

Liesbeth Besamusca, eigenaar van The School of Business Growth en BesamuscaMedia, een fullservice digital media agency:
“Wij helpen bedrijven en ondernemers met het groeien op social media door strategie, opleidingen en specialisten aan het werk te zetten die zij zelf niet in dienst hebben.”

Evelyne de Jong van Social Media Interactie is een social media mentor. “Op dit moment ben ik bezig om een groepstraject te starten waarbij je in drie maanden wordt klaargestoomd om alles uit social media te halen. Groeien en online zichtbaar zijn op een persoonlijke en authentieke manier.”

powervrouwen ondernemen
EVELYNE DE JONG
foto: Studio Letterie
powervrouwen ondernemen
HEISKE NONNEKES
foto: Pix4Profs

Heiske Nonnekes, organizational futurist en founder van Tomorrow’s Leadership, laat ambitieuze managers of specialisten zich ontwikkelen tot eigentijdse leiders. “Wij verhogen je zelfkennis, we bepalen de juiste koers en laten je het potentieel van je team optimaal benutten. Op die manier realiseren we betere resultaten en maximale impact.”

Ingeborg Kannekens, eigenaar van Virtuel, helpt bedrijven om beter online zichtbaar te worden. “Ik neem taken over met betrekking tot social media, ik geef trainingen om ze te leren hoe ze het zelf kunnen doen en ik schrijf teksten, o.a. voor folders en websites. Daarnaast ondersteun en ontzorg ik ondernemers.”

powervrouwen ondernemen
INGEBORG KANNEKENS

Trotse powervrouwen!

Wat is het grootste hoogtepunt in je ondernemerscarrière?

Liesbeth: “Dit jaar groei ik 400% met mijn bedrijven. Een kers op de taart na al mijn harde werk.”

Heiske: “Het binnenhalen van mijn eerste opdracht.”

Ingeborg: “Dat ik voor het eerst werd benaderd door een potentiële klant buiten mijn netwerk. Fantastisch om dat vertrouwen te krijgen!”

Evelyne is ontzettend trots dat zij momenteel aan het werk is als freelance content manager bij een internationaal bedrijf dat software maakt voor start-ups en scale-ups. “Ik schrijf alle teksten voor social media en de blogposts. Ontzettend gaaf!”

Ondernemen, waarom?

Waarom ben je begonnen met ondernemen?

Liesbeth onderneemt al vijftien jaar en is sinds 2016 bezig met BesamuscaMedia. “Ik heb een scherp oog voor verbetering en ben een harde werker. Waarom dan altijd voor een ander buffelen?”

Heiske: “Vrijheid en autonomie zijn voor mij heel belangrijk. Ook wilde ik mijn talenten maximaal kunnen benutten. In mijn vorige leidinggevende rollen zag ik managers struggelen. Daar kon ik ze bij helpen. Ik functioneer als kompas voor mensen en organisaties.”

Voor Evelyne was het al op jonge leeftijd duidelijk dat ze zou gaan ondernemen. “Ik kom uit een ondernemersgezin. Ik heb het wel geprobeerd in loondienst, maar ik hou van de flexibiliteit dat ondernemen mij geeft. Fijn dat ik mijn dagen kan indelen zoals ik dat wil en al mijn nieuwe ideeën meteen kan uitvoeren.”

Ingeborg is parttime begonnen als virtueel assistent (VA) naast haar baan in het onderwijs en waagde in juli 2020 de sprong naar fulltime ondernemen. “Ik ben gaan ondernemen omdat ik meer vrijheid wilde en zelf mijn agenda wilde bepalen.”

Rolmodellen

Wie of wat inspireert jou het meest?

Ingeborg bewondert iedereen die de stap zet om voor zichzelf te beginnen. “Heel knap als je een bedrijf durft te starten en daar helemaal voor wil gaan.”

Evelyne haalt vooral inspiratie uit anderen: “Ik zit in een groepje met vijf andere ondernemende vrouwen. Zij inspireren mij om alles uit mijn bedrijf te halen. Doordat we allemaal anders zijn leren we heel veel van elkaar. Juist omdat ik advies krijg vanuit verschillende invalshoeken raak ik enorm geïnspireerd.”

Voor Liesbeth zijn Tony Robbins en Jim Rohn haar grootste inspiratie. “Ik heb mijn oren helemaal stuk geluisterd naar deze legendarische lifecoaches.” De afgelopen jaren is zij enorm gegroeid als mens én als ondernemer. “Ik blijf mezelf non stop ontwikkelen. I love it!”

Heiske krijgt inspiratie van Elon Musk. “Hij zet op een grootse manier innovaties op de wereld die de mensheid een stap verder kunnen helpen.”

Hoe word je een powervrouw?

Wat is de belangrijkste eigenschap van powervrouwen die succesvol zijn?

Discipline is volgens Liesbeth de belangrijkste eigenschap voor een succesvolle ondernemer, naast de juiste mindset: “Er is geen uitweg. Burn the ships. Dat gevoel.”

Evelyne vindt doorzettingsvermogen het allerbelangrijkst. “Op mijn achttiende runde ik een webshop met vintage kleding. Ik ben daarmee gestopt omdat ik het gevoel had dat ik geen expert was. Als ik had doorgezet, was ik veel verder gekomen.”

De eerste stap naar succes is volgens Heiske jezelf goed kennen. “Als je je eigen krachten en drijfveren kent, kun je je goed positioneren. Klanten weten hierdoor waarom ze bij jou moeten zijn.”

Ingeborg: “Als ondernemer moet je willen blijven leren en groeien. Alles eruit halen wat erin zit.”

Heiske: “Weet waar je wel en niet goed in bent en blijf in jezelf geloven. Dit helpt je om door te zetten en positieve energie uit te stralen. Daar trek je klanten mee aan!”

De belangrijkste tips van deze powervrouwen

  • Ingeborg: “Ik dacht dat ik dat alles perfect moest hebben voordat ik echt kon starten met mijn bedrijf. Nu weet ik: Start before you’re ready. Als je duidelijk weet wat je wil en wie je klant is, kun je aan de slag!”

  • Liesbeth: “Gewoon GAAN. Ontwikkel jezelf, ga DOEN, maak fouten en leer hiervan. JIJ en alleen JIJ kan het doen. Weet je niet hoe? Zoek dan een mentor of coach, en als je dit niet kunt betalen, start dan met YouTube of boeken.“

  • Heiske: “Het opbouwen van een onderneming kost tijd. Je moet eerst heel veel zaadjes planten voordat je kunt oogsten.”

  • Evelyne: “Er zijn momenten geweest dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. Maar door de keuze te maken om er helemaal voor te gaan run ik nu een succesvol bedrijf.” Ze voegt daar aan toe: “De grootste fout die ik heb gemaakt is dat ik geen andere ondernemers om mij heen had. Je hoeft het niet alleen te doen!”

  • Ingeborg benadrukt het belang van samenwerken: “Je kunt zelfstandig zijn, maar je hebt altijd anderen nodig om succesvol te worden en te blijven.”

  • Heiske: “Reken je niet te rijk. De uurtarieven liggen hoger, maar hiervan moet je nog van alles betalen zoals verzekeringen, belastingen en je pensioen.”

  • Liesbeth: “Zorg dat je money mindset in orde is. Dat is misschien wel de allerbelangrijkste tip die ik kan geven.”

Meer lezen over powervrouwen?

Wil je meer lezen over inspirerende powervrouwen? Check dan ook eens de andere interviews in Talk!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: