Look

10 onmisbare beauty hacks die je moet kennen

De tien allerbeste beauty hacks, speciaal voor jou!

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: we willen er goed uitzien, maar er zo min mogelijk tijd en geld aan besteden. Toch? LIB verzamelde de 10 beste, onmisbare en budgetvriendelijke beauty hacks voor je!

Fleeky brows

Warrige wenkbrauwen zijn voor jou geen probleem meer met onze eerste beauty hack! Een oud visagistentrucje biedt hulp. Spuit een beetje haarlak op een wenkbrauwborsteltje (of gebruik een oude, uitgedroogde mascararoller) en borstel je wenkbrauwen in model. Ze blijven zo de hele dag perfect zitten, ook in de regen of tijdens windkracht tien.

Foundation turns contour

Te donkere foundation gekocht? Gooi hem niet weg, maar gebruik hem dan om subtiel te contouren. Breng de donkere foundation aan onder je jukbeenderen, langs de kaaklijn en langs de haargrens. Goed uitblenden met een stevige kwast of make-upspons. Hello improved shape! Of gebruik in de zomer de donkere foundation vermengd met een lichtere kleur op je sunkissed skin.

Turn up the volume

Een zielige haardos krijgt meteen meer volume met behulp van een beetje droogshampoo. Wij gebruiken het als volgt: Til de voorste plukken van je haar op en spray een beetje droogshampoo op dertig centimeter afstand. Vervolgens spuit je droogshampoo op je kruin en hang je ondersteboven om ook de onderkant van je haar mee te pakken. En nu komt het, de allerbelangrijkste stap voor meer volume: masseer de droogshampoo met je vingers goed in. Hierdoor verdwijnt de waas over je haren, verdeel je de droogshampoo goed en breng je meer power in je haar.

Quick dry

Nog een haartip: gebruik in plaats van een handdoek een oud t-shirt om je haar te drogen. Hierdoor voorkom je pluizend haar, droogt je haar sneller en beschadigt je haar niet. Tip van de Curly Girl methode (ook als je steil haar hebt!): Leg een oud t-shirt op je bed en ga erboven hangen. Je haar rust dus op je shirt. Vouw het bovenste stuk van het shirt richting je nek en gebruik de mouwen om een knoop te leggen op je voorhoofd. Je krijgt dan een ‘Kabouter Plop” muts en deze laat je zitten tot je haar bijna droog is. Door het ploppen van je haar droogt je haar gelijkmatiger op zonder pluis en creëer je prachtige subtiele waves.

Beautiful lips

Hangen de vellen aan je lippen? Meng dan een beetje suiker met vaseline en maak met deze scrub zacht draaiende bewegingen op je mond. Je verwijdert op deze manier de velletjes en je lippenstift zit direct een stuk mooier.

Time for tea

Wist je dat groene thee goed helpt om je wallen te verminderen? Groene thee is vanwege de antioxidanten niet alleen heel gezond om te drinken, maar ook ideaal om je hangover te verbergen. Doop de theezakjes in heet water (en zet meteen een lekker kopje voor tijdens je favo Netflix serie), laat de zakjes even afkoelen en leg ze op je ogen. De theïne zal de zwelling direct doen afnemen. Door de zakjes daarna te dippen in ijswater en opnieuw op je ogen te leggen maak je ook de huid strakker en je ogen stralender!

Bye bye wrinkles

Rimpels kun je wegmasseren, net zoals je kreukels uit je wasgoed strijkt. Duw stevig met je vingers in de tegenovergestelde richting van de lijnen. Als je dit vaker doet worden fijne lijntjes minder zichtbaar.

Mascara hack

Iets te enthousiast geweest met je mascara en zit het op je oogleden? Vecht tegen je instinct om het meteen weg te vegen. De kans is namelijk groot dat je het probleem alleen maar erger maakt of dat je opnieuw kunt beginnen. Laat de mascara in plaats daarvan helemaal drogen. Na een paar minuten gebruik je een wenkbrauwborsteltje om de mascara voorzichtig van je huid te borstelen. Werkt perfect!

Perfect eyeliner

Zelfs de grootste kluns kan op deze manier eyeliner aanbrengen! Je hebt een zwarte oogschaduw nodig en een scherp eyelinerkwastje. Maak het kwastje licht vochtig en breng de zwarte oogschaduw langs de wimperrand aan, waarbij je steeds kleine streepjes trekt. Als laatste stap verbind je de lijntjes met het laatste beetje oogschaduw aan de kwast. Liever een smokey eyeliner? Sla de laatste stap over en gebruik in plaats daarvan een smal oogschaduwkwastje om de lijn iets uit te blenden.

Plump those lips

Wil je je lippen groter laten lijken, maar heb je geen budget voor fillers? LIB heeft de tip voor je. Gebruik een lippotlood een tint donkerder dan je lipkleur om je lippen te omlijnen. Doe dit net buiten de rand. Vervaag de lijn met je vingers zachtjes richting de binnenkant. Meng vervolgens een druppel pepermuntolie met een nude lipgloss en dep dit op je lippen. Het resultaat? Prachtige plumped up lips!

Nog meer onmisbare beauty hacks!

Als beautylover kun je geen genoeg krijgen van beauty tips. Daarom hebben wij nog veel meer onmisbare hair & beauty hacks voor je verzameld die je moet kennen. Check it out!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: